Ξεκίνησαν οι εργασίες στο δεύτερο τμήμα των Τειχών του Κάστρου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 05/08/2020 - 15:12

Στήθηκαν οι σκαλωσιές στο Κάστρο προκείμενου να συνεχιστεί το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων για συντήρηση και αποκατάσταση των Τειχών, με την προϊστάμενη της Υπηρεσίας Όλγα Βάσση να αναφέρει ότι σε 36 περίπου μήνες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Συνεχίζουμε το υπόλοιπο κομμάτι των τειχών και των πύργων του Κάστρου που θα φτάσει μέχρι την πύλη στην Καραολή & Δημητρίου» ανέφερε η κ. Βάσση συμπληρώνοντας ότι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 περίπου μήνες.

«Το έργο αυτό είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο τμήμα και γι αυτό έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό (ύψους 1.200.000 ευρώ) και χρονοδιάγραμμα 36 μηνών, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω κορωνοϊού», τόνισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων συμπληρώνοντας ότι οι προσλήψεις που έχουν γίνει στην υπηρεσία θα βοηθήσουν στην γρήγορη εξέλιξη του έργου.

Παρόντες στην εξέλιξη του έργου είναι οι 3 επιβλέποντες η αρχαιολόγος Αναστασία Δόλογλου, η πολ.μηχανικός Βασιλική Πάτση και η αρχιτέκτονας Δώρα Μαγγανά που αναφέρθηκαν στις καθημερινές ενέργειες που γίνονται έτσι ώστε οι εργασίες να γίνονται με προσοχή και ασφάλεια.

 

 

 

xekinise_to_ergo_apokatastasis_sta_teihi_toy_kastroy

Σχετικά Άρθρα