Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Ξεσηκώνει εξεταστές και εκπαιδευτές το νέο νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης

ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV"
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 26/11/2018 - 17:18
Παντελής Τάτσης και Παντελής Κουνιάδης για το νέο νομοσχέδιο απόκτησης άδειας οδήγησης

Είναι η πρώτη φορά που εξεταστές και εκπαιδευτές συντάσσονται καθολικά κατά σχεδίου νόμου που ετοιμάζεται να εισαχθεί στη Βουλή και το οποίο αλλάζει άρδην το σύστημα απόκτησης άδειας οδήγησης. Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται τραγικό, ανεφάρμοστο, κάνοντας όλους να αναρωτιούνται ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί που εξυπηρετεί.

Τα παραπάνω συνάγονται και από τη συζήτηση στην «Αλήθεια TV», στην εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι», μεταξύ του Παντελή Τάτση, προϊσταμένου του τμήματος χορήγησης αδειών οδήγησης της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Χίου και του Παντελή Κουνιάδη, Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Β. Αιγαίου, όπου και οι δύο συμφωνούν ότι αν ψηφιστεί αυτό το σχέδιο, δεν θα μπορέσει σε πολλά σημεία του να εφαρμοστεί, δεν καταπιάνεται με την ποιοτικότερη εκπαίδευση των νέων οδηγών, αλλά στο όνομα καταπολέμησης της διαφθοράς απελευθερώνει άναρχα το επάγγελμα του εκπαιδευτή και διαπνέεται από μία εισπρακτική και μόνο λογική.

Εισπρακτική χαρακτήρισαν και την αλλαγή ανανέωσης άδειας οδήγησης για τους άνω των 74 ετών οδηγούς, που με υπουργική απόφαση ισχύει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, απλά όπως όλες οι εξετάσεις δεν διεξάγονται, ένεκα της πανελλήνιας -για πρώτη φορά- αποχής των εξεταστών, που διεκδικούν εκτός των άλλων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους για την εκτός κανονικού ωραρίου τους διενέργεια εξετάσεων.

Έτσι, όπως συνάγεται από τη συζήτηση γι’ ακόμη μία φορά πάμε να ανακαλύψουμε την… Αμερική, αφού αντί να συζητήσουμε με τους αρμόδιους φορείς και να αντιγράψουμε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται, όχι μόνο στο κομμάτι απόκτησης άδειας αλλά κυρίως της οδικής ασφάλειας, στο εξωτερικό, γκρεμίζουμε, με ευθύνη των κυβερνώντων, και ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα στο όνομα καταπολέμησης της διαφθοράς και της συναλλαγής, αλλά με πολύ πιο αβέβαιο αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 12:18

Διακοπές εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της  βόρειας Χίου διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η δράση που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Χίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο «φίλοι μονοπατιών Χίου».

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει  στο οργανωμένο κατασκηνωτικό  προσκοπικό κέντρο “Μάναγρος” της Π.Ε Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην παραλία του Μάναγρου.

Η  προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού περιλαμβάνει καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή των μονοπατιών της Χίου και   στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό  πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Η ομάδα των 25 εθελοντών θα φτάσει  στην Χίο νωρίς το πρωί το Σάββατο 1/8 και θα αναχωρήσει την Τρίτη  11/ 8. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σε 2 ομάδες στην περιοχή της Αμανής.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ιδρύθηκε το 2000,έχει έδρα τα Βριλήσσια και ασχολείται με τα σπορ της υπαίθρου(πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο).

Η εθελοντική δράση του συλλόγου στα μονοπάτια ξεκίνησέ  το 2005  στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Βριλησσού έχει καθαρίσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια- σε συνεργασία με νησιωτικούς δήμους κ τοπικούς συλλόγους-στην Ικαρία(3 συνεχόμενες χρονιές), Πήλιο, ανατολικό Ζαγόρι, Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, Κέρκυρα ,Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας κ Θύμαινα, Καστελόριζο και Τήλο.

Αρχηγός της ομάδας των εθελοντών  του Βριλησσού είναι ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675

vrilissos_ethelontiki_ergasia_paros_2016