"Υποχρεωμένοι να είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο οι αγροτικοί γιατροί"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πέμ, 16/01/2025 - 13:08

Την άποψη ότι το επόμενο διάστημα θα «θεραπευτεί» το πρόβλημα έλλειψης αγροτικών γιατρών στην περιφέρεια με τη δυνατότητα -δια νόμου πλέον- να υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης οι υποψήφιοι γιατρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι δύο φορές το έτος, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός.

Ο κος Ροϊλός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η παρέμβαση του αγροτικού γιατρού της Παρπαριάς, Θάνου Χατζηκυριάκου -Σβώκου που περιέγραψε τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας του, λέγοντας ότι κλήθηκε να εφημερεύει 7 ημέρες την εβδομάδα, όντας ο μόνος αγροτικός γιατρός στα 19 χωριά της Αμανής και στη συνέχεια εστάλη να καλύψει ανάγκες του κενού από γιατρό ιατρείου των Οινουσσών.

Ο Διοικητής τόνισε ότι έχουν καλυφθεί οι 2 από τις 3 θέσεις αγροτικών στην Αμανή, ενώ σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα, είπε ότι  οι αγροτικοί όταν ορκίζονται δεσμεύονται ότι θα είναι επί 24ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα και αν υπάρχει χώρος, θα πρέπει και  να διαμένουν συνεχώς στο αγροτικό ιατρείο, δήλωση που προκάλεσε την αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου, Ανθής Βούλγαρη, που εύστοχα παρατήρησε ότι «γι’αυτό δεν βρίσκονται γιατροί» για να καλύψουν τα αγροτικά ιατρεία!

Σχετικά Άρθρα