Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Υποτροφίες και βραβεύσεις στο τσάι της Χιακής Αρωγής

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΧΑΝΔΡΗΣ"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/03/2019 - 10:29
Η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής Αλίκη Φράγκου

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής υποτροφιών και βραβείων, παράλληλα με το 3ο τσάι γυναικών, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Χανδρή η Χιακή Αρωγή. Η πρόεδρός της, Αλίκη Φράγκου, έκανε αρχικά ένα μικρό απολογισμό του έργου της Χιακής Αρωγής.

Ακολούθησαν οι απονομές των υποτροφιών, από τη Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη, στον Άγγελο Γαρρή που τελείωσε το Λύκειο με 20 πλήρες και εισήχθη στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και στον Νίκο Φωτεινό που τελείωσε το 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου με 19,5 και εισήχθη στην ΑΕΝ Οινουσσών, καθώς και εύφημος μνεία στην Δήμητρα Μελιτζάνη, απόφοιτο του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων που εισήχθη στο τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίσης τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στη Χίο η δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα -τη βράβευση έκανε η κα Κάρμαντζη- και η Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη -τη βράβευση έκανε η Κατερίνα Μανωλιάδη-Βουρνού.

 

Οι φωτογραφίες είναι του Σταύρου Παπαγιαννάκη

Η βράβευση του Νίκου Φωτεινού από τη Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη
Από αριστερά, Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη, Αλίκη Φράγκου και η Δήμητρα Μελιτζάνη
Από αριστερά, Αλίκη Φράγκου, κα Κάρμαντζη, δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα
Από αριστερά, Αλίκη Φράγκου, Κατερίνα Μανωλιάδη-Βουρνού, Ειρήνη Αργύρη

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.