Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

34.000 ευρώ η πρώτη δημοτική χρέωση για το «λουκέτο» στην ΕΝΑ

Παρ, 09/02/2018 - 14:45

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τροποποιήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό ο προϋπολογισμός, στο επόμενο, που θα γίνει την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο Χίου θα κληθεί να εγκρίνει την καταβολή, για λογαριασμό του Δήμου, ως μετόχου στην υπό εκκαθάριση ΕΝΑ Χίου,  34.000 ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν οφειλόμενα σε Εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

«Οι εκκαθαριστές ορκωτοί λογιστές έδωσαν – καλώς για να μην υπάρξουν συνέπειες και στους ίδιους αλλά και στα μέλη των Δ.Σ. της εταιρείας- προτεραιότητα στην εξόφληση οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το σύνολο αυτών των οφειλών φτάνει στα 98.000 ευρώ και το μερίδιο του δήμου υπολογίζεται στα 34.000 ευρώ», ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος, Στρατής Γδύσης.

Εννοείται ότι το έργο των εκκαθαριστών συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν κι άλλα οφειλόμενα, που αφορούν ιδιώτες.

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα από την ΟΕΒΕ Χίου, το Τμ. Τουριμού και το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ
Τρί, 13/11/2018 - 16:26

Η ΟΕΒΕ Χίου σε συνεργασία με το νεοσύστατο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιχειρούν να αποτυπώσουν τη γνώμη των επαγγελματιών της Χίου, όχι στα πλαίσια ενός δειγματοληπτικού ελέγχου, αλλά στο σύνολό των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων, για το τουριστικό προϊόν της Χίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως εξήγησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, Βασίλης Παππάς, διεξάγουν έρευνα ζητώντας από τους επαγγελματίες (ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικών γραφείων, ενοικιαζομένων ΙΧ, καταστημάτων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων κ.α.) να απαντήσουν σε 18 ερωτήματα που τους τίθενται, με σκοπό να διερευνηθεί η υφιστάμενη κατάσταση, οι ανάγκες των επισκεπτών και να προταθούν τα κατάλληλα εκείνα μέτρα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση των υποδομών, τη σωστή ανάδειξη της περιοχής και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Για τη σύνταξη του ερωτηματολογίου συνεργάστηκε επίσης το Ινστιτούτο Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ, με τον κο Παππά να προτρέπει τους επαγγελματίες που θα το πάρουν στα χέρια τους να το συμπληρώσουν, όπως και εκείνοι που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια οι οποίοι θα δεχθούν σχετικό τηλεφώνημα, να απαντήσουν.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως είπε, συνδέεται και με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία ιδιωτικού φορέα τουρισμού, μιας και με το ερωτηματολόγιο  θα διερευνηθούν οι προθέσεις των άμεσα εμπλεκομένων να πληρώσουν (και σε τι ποσά) πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής του νησιού (13η και 14η ερωτήσεις)

"Θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια μας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν στον τουρισμό, έχοντας καταγράψει τις απόψεις ΟΛΩΝ. Αλλιώς είναι να μιλάς για μια δειγματοληπτική έρευνα, αλλιώς για έρευνα στην οποία θα συμμετέχουν 1.000 άτομα", ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χίου.

Σημειώνεται ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.