Το ανεμπικάρισμα της Σούμας στα Μεστά

Δευ, 03/12/2018 - 18:38

paragogi_soymas_sta_mesta

Η μέθοδος είναι πανάρχαια με τον χάλκινο άμβυκα, που θερμαινόμενος με ξύλα μετατρέπει τα σάκχαρα των σύκων σε οινόπνευμα.

Η παραγωγή της σούμας στα χωριά μας ειδικά, καλά κρατεί με τα Μεστά να διεκδικούν τα πρωτεία.

Ένα σταμάτημα για μια… σούμα αφού η διαδικασία απόσταξης συνοδεύεται με αυτοσχέδιο τσιμπούσι και γλέντι κατέγραψε η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στο ανεμπικαριό του Μιχάλαρου στα Μεστά με τον Πρόεδρο των Μεστών Ηλία Αυγουστίδη να έχει το… γενικό πρόσταγμα.

Το απόσπασμα αυτό θα μεταδοθεί στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο