6 δρομολόγια εβδομαδιαίως με Φ/Γ από την Τουρκία - Προβληματισμός για το τουριστικό άνοιγμα

Τρί, 25/05/2021 - 14:54

Μπορεί η πύλη των εμπορευμάτων από την Τουρκία για τη Χίο να παραμένει ανοιχτή, αλλά το τουριστικό άνοιγμα, που πρόσφατα ζήτησαν και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των νησιών μας, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως είπε και ο ίδιος το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια", προς το παρόν δεν συζητείται, με ανοιχτό το ενδεχόμενο η συζήτηση να ανοίξει μετά τις 15 Ιούνη.

Το παραπάνω ανέφερε στην "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής, επισημαίνοντας ότι το διακύβευμα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι σημαντικότερο της οικονομικής διάστασης που θέτουν από την πλευρά τους επαγγελματίες που βλέπουν για 2η συνεχόμενη χρονιά να είναι "μπλοκαρισμένη" η τουριστική αγορά της Τουρκίας, η οποία αποτελούσε βασική πηγή για τα νησιά μας, τα τελευταία χρόνια.

"Καταλαβαίνω τους φόβους τους, αλλά πρέπει η μετακίνηση των τουριστών να γίνεται με ασφάλεια, λόγω πανδημίας", σημείωσε ο κος Βρουλής.

Αναφορικά με τον ανοιχτό εμπορικό δίαυλο, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση εκτελούνται 6 δρομολόγια την εβδομάδα (από 2 σε τρεις προκαθορισμένες ημέρες), μεταφέροντας φορτηγά που άλλα μένουν στην Χίο και άλλα πρέπει να μεταφερθούν στον Πειραιά, γεγονός που επιβαρύνει τη γραμμή Χίος - Πειραιάς τις ημέρες που έρχεται και το πλοίο από Τουρκία.

"Εχει ημέρα που πρέπει να φορτωθούν 24 φορτηγά στο πλοίο της γραμμής. Αυτό επιβαρύνει και το λιμενικό και δεν υπάρχει - λόγω των πρωτοκόλλων που ισχύουν στις μετακινήσεις- διαθέσιμος χώρος στα πλοία για Πειραιά για άλλα οχήματα. Γι'αυτό και ζήτησα να μη γίνονται δύο δρομολόγια την ημέρα από Τουρκία, αλλά από ένα και να μοιραστούν σε έξι ημέρες της εβδομάδας", κατέληξε ο κος Βρουλής, που περιμένει να δει την τύχη του αιτήματός του στην εταιρεία που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη σύνδεση Τσεσμέ - Χίος.

 

Σχετικά Άρθρα