Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Αντίστροφη μέτρηση για τη χρηματοδότηση του πολυχώρου στα Λειβάδια;

Αύριο η πρώτη πρόσκληση από την ΕΤΑΧ για ένταξη δημόσιων έργων στο Leader Αγροτικής Ανάπτυξης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 08/05/2018 - 15:14
φωτο αρχείου

Θα μπορούσε να "διαβαστεί" και έτσι η είδηση της πρώτης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη δημόσιων έργων στο πρόγραμμα Leader Αγροτικής Ανάπτυξης, που υλοποιεί η ΕΤΑΧ και η οποία θα βγει στον αέρα αύριο, με δεδομένη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει έναν πολυχώρο ακόμη - τύπου Φάρκαινας, αλλά σε μικρότερο μέγεθος στα Λειβάδια.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, ήταν στα πιθανά, από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για άντληση πόρων για την κατασκευή του πολυχώρου, οπότε ο χρόνος από αύριο θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την ωρίμανση του έργου, προκειμένου με αξιώσεις να διεκδικήσει την ένταξή του στο Leader.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο alithia.gr. ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ , Ιάκωβος Αμύγδαλος, η πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί αύριο, θα μπορούν να ενταχθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού του 1 εκατομμυρίου ευρώ με δυνατότητα χρηματοδότησης επίσης παρεμβάσεων σε αγροτικά ιατρεία ή σε εξοπλισμό απαραίτητο για την υλοποίηση δράσεων πυροπροστασίας και με δυνατότητα αυτό να γίνει μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο δύο μηνών, από την ανάρτηση της πρόσκλησης.

 

Στην φωτογραφία ο πολυχώρος Φάρκαινας

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:04

Οι εξελίξεις στην Astra όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασαν την κίνηση στο αεροδρόμιο της Χίου, η οποία καταγράφει πτώση – έστω και μικρή- επιβατών, και μεγαλύτερη στις πτήσεις που έγιναν, για το Νοέμβριο του 2019, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Αναλυτικά εκτελέστηκαν 369 πτήσεις έναντι 455 πέρσι (-18,9%), ήρθαν Χίο 7980 επιβάτες έναντι 8.052  και έφυγαν 8883 έναντι 9049 (ποσοστό μεταβολής -0,89% και -1,83%, αντίστοιχα).