Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Αντίστροφη μέτρηση για τη χρηματοδότηση του πολυχώρου στα Λειβάδια;

Αύριο η πρώτη πρόσκληση από την ΕΤΑΧ για ένταξη δημόσιων έργων στο Leader Αγροτικής Ανάπτυξης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 08/05/2018 - 15:14
φωτο αρχείου

Θα μπορούσε να "διαβαστεί" και έτσι η είδηση της πρώτης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη δημόσιων έργων στο πρόγραμμα Leader Αγροτικής Ανάπτυξης, που υλοποιεί η ΕΤΑΧ και η οποία θα βγει στον αέρα αύριο, με δεδομένη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει έναν πολυχώρο ακόμη - τύπου Φάρκαινας, αλλά σε μικρότερο μέγεθος στα Λειβάδια.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, ήταν στα πιθανά, από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για άντληση πόρων για την κατασκευή του πολυχώρου, οπότε ο χρόνος από αύριο θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την ωρίμανση του έργου, προκειμένου με αξιώσεις να διεκδικήσει την ένταξή του στο Leader.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο alithia.gr. ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ , Ιάκωβος Αμύγδαλος, η πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί αύριο, θα μπορούν να ενταχθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού του 1 εκατομμυρίου ευρώ με δυνατότητα χρηματοδότησης επίσης παρεμβάσεων σε αγροτικά ιατρεία ή σε εξοπλισμό απαραίτητο για την υλοποίηση δράσεων πυροπροστασίας και με δυνατότητα αυτό να γίνει μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο δύο μηνών, από την ανάρτηση της πρόσκλησης.

 

Στην φωτογραφία ο πολυχώρος Φάρκαινας

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/06/2019 - 20:57

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου να υπογράψει τις προσεχείς μέρες υπουργική απόφαση με την οποία θα παραταθεί εκ νέου ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Υπενθυμίζεται ότι με την με Αριθμ.2/95717/31-12-2018 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών παρατάθηκε για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, ήτοι από 1/1/2019 έως και 30/6/2019, η μείωση κατά τριάντα τοις εκατό (30%) των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του Ν. 2859/2000.