Από την «πίτα»… Τρίτση διεκδικούν πόρους Πινακοθήκη και ακίνητο Λάδης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 17/12/2020 - 14:17

Στο στάδιο της προετοιμασίας δύο προτάσεων για εκτεταμένες παρεμβάσεις σε δύο δημοτικά κτίρια που έχουν χρόνια διαπιστωμένα προβλήματα, σ’αυτά της Πινακοθήκης και της Λάδης, βρίσκεται ο Δήμος Χίου, διεκδικώντας μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορέσουμε να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, που περιλαμβάνουν μελέτη και έργο και στις δύο περιπτώσεις», τόνισε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης.

Παράλληλα από άλλο μέτρο του ίδιου προγράμματος ο Δήμος θα διεκδικήσει άμεσα τη χρηματοδότηση των μελετών για το Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αυτιστικών Ατόμων, την ανάπλαση της παλιάς λαχαναγοράς με την προσθήκη ενός ακόμη χώρου στάθμευσης, αλλά και την κατασκευή του 5ου νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού «Νερομπογιές και Νότες» σε δημοτικό οικόπεδο στην Αγία Αικατερίνη.

«Τα έργα που ωριμάζουμε, χρηματοδοτούμε και εκτελούμε, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που ακολουθείται αντιμετωπίζοντας ολιστικά τις υποδομές που χρειάζεται ο τόπος μας και όχι αποσπασματικά», ανέφερε ο κος Ξενάκης.

10_ekatommyria_eyro_gia_erga_kai_meletes_diekdikei_o_dimos_hioy_apo_to_leader

Σχετικά Άρθρα