Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Eκθετήριο τοπικών προϊόντων και στο αεροδρόμιο

Πρόσκληση Επιμελητηρίου σε επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην παρουσίαση προϊόντων τους
Παρ, 18/10/2019 - 15:23

To Επιμελητήριο Χίου στα πλαίσια προώθησης  της τοπικής επιχειρηματικότητας και συνυπολογίζοντας - όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου- την επιτυχία που κατέγραψε η κατασκευή εκθετηρίου τοπικών προϊόντων στο Τελωνείο της Χίου, προχωράει στην κατασκευή νέου εκθετηρίου τοπικών προϊόντων στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου της Χίου.

Στο εκθετήριο θα τοποθετηθούν δείγματα από τοπικά προϊόντα που ανήκουν στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στο εκθετήριο μπορούν  να επικοινωνήσουν με την κα Φανή Βασιλικού έως την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο τηλέφωνο: 2271044524 και στο Email: f.vasilikou@chioschamber.gr

Σχετικά Άρθρα

Ενημερωτική εσπερίδα της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. που συνεγάζεται με την ΤΕΧΝΕΤ Χίου.
Τετ, 11/12/2019 - 06:25

Στα οφέλη της ανακύκλωσης, για την εφαρμογή της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (μπάζα) στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, αλλά και για την υποχρέωση και το δικαίωμα μας ως κοινωνία στην προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα του εδάφους, που έχει να κάνει με τη ζωή και την υγεία μας, αναφέρθηκε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 6μ.μ. της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019, από την ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. (Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε.-με έδρα τη Θεσσαλονίκη) που σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΕΤ Χίου (Γιάννης Ζαννάρας) έχουν δημιουργήσει στην περιοχή Γρου μια πρωτότυπη και αξιόλογη μονάδα επεξεργασίας και αξιοποίησης των αποβλήτων εκσκαφών-κατασκευών-κατεδαφίσεων για την εφαρμογή τους ξανά στα δημόσια και ιδιωτικά έργα, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις νόμιμες επιβεβλημένες αδειοδοτήσεις.

 Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Περιφ.Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου, Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου) και υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Χίου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν από το βήμα ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος που τόνισαν την ουσιαστική και μεγάλη αναγκαιότητα της σωστής ανακύκλωσης των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (μπάζα), δήλωσαν την υποστήριξή τους στις σύγχρονες και απολύτως αναγκαίες αυτές δραστηριότητες και ενημερώθηκαν στη συνέχεια για τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητες των Δημόσιων και Κρατικών Φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη θετική συμβολή τους και τη συνεργασία, στο έργο και την εφαρμογή της ανακύκλωσης των μπαζών.

  Στην εσπερίδα παραβρέθηκαν επίσης, εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ και εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού Επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η 'Αννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Σύμβουλος Ανάπτυξης, από την ΑΝΑΚΕΜ, που προλόγισε την ενημερωτική εσπερίδα, τόνισε ότι ο Στρατός, η Αστυνομία, το Πανεπιστήμιο και Εκπαιδευτικοί Φορείς, πάντα συμβάλουν θετικά στο έργο της ανακύκλωσης των μπαζών με την πρακτική συνεργασία τους όπου υπάρχει ανάγκη, στην καλή τήρηση της Νομοθεσίας, αλλά και στην παράμετρο της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω στο θέμα για την συνεργασία της.

 Έντονη επίσης ήταν στην αίθουσα η παρουσία και η συμμετοχή του Τεχνικού κόσμου της Χίου και των Επιχειρηματιών(που ασχολούνται με εργασίες που παράγουν μπάζα. Πολύ θετικό είναι ότι τις εισηγήσεις των ομιλητών της εσπερίδας ακολούθησαν οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων πάνω σε τεχνικά, πρακτικά και νομικά ζητήματα της ανακύκλωσης των μπαζών και των εργασιών που σχετίζονται με τα απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων. Η συζήτηση με τις ερωταπαντήσεις κράτησε αρκετή ώρα, γιατί όπως φάνηκε, το ενδιαφέρον ήταν έντονο...πράγμα πολύ ελπιδοφόρο...ότι ο καθένας από τους παρευρισκομένους...δρομολογείται ως θετικός πολλαπλασιατής στο έργο της ανακύκλωσης των μπαζών. 

 Την εναρκτήρια και ουσιαστικά κατατοπιστική εισήγηση στο θέμα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου) Εμμανουήλ Μυσιρλής, που τόνισε ότι το ΤΕΕ βρίσκεται πάντα δίπλα και αρρωγός σε κάθε δραστηριότητα ανακύκλωσης και ότι τη ενημέρωση για τη διαχείρηση των αποβλήτων, για τις διαδικασίες και τη νομοθεσία κάθε κατασκευαστικής δραστηριότητας(οικοδομές-Τεχνικά Έργα Δημοσίου)είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, την οικονομία φυσικών πόρων και την προστασία ακόμα και της γεωργικής μας παραγωγής-πράγμα που αφορά φυσικά την οικονομία, αλλά και την υγεία μας.

 Για την εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ, το Θεσμικό Πλαίσιο και το ρόλο του ΕΟΑΝ, μίλησε ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Δρ Περιβαλοντολόγος Φίλιππος Κυρκίτσος. Υπογράμμισε ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στο ζήτημα, είναι η επίτευξη της μηδενικής παραγωγής μπάζων και η πλήρης αξιοποίηση τους στον οικονομικό κύκλο, πράγμα που είναι εφικτό(κι ας είμαστε ακόμα πολύ πίσω)να το επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια, όπως το πέτυχαν αρκετές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες-τουλάχιστον στον τομέα των απορριμάτων. Επίσης τόνισε ότι η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα, πέρα από την ωφέλεια που θα προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της (γιατί όλα είναι αλληλένδετα...ακόμα κι ο Τουρισμός) θα μας βοηθήσει επίσης να αποφύγουμε επικείμενα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εγγύς μέλλον.

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. Ηλίας Δημητριάδης Μηχανικός Διαχείρησης Αποβλήτων, μίλησε για την εφαρμογή του θεσμού της Ανακύκλωσης ΑΕΚΚ (μπαζών) Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Τόνισε ότι η ύπαρξη μπάζων σε μια περιοχή είναι η πρώτη και βασική αιτία για να μαζευτούν εκεί και άλλα είδη αποβλήτων (χημικά-μπαταρίες-καύσιμα-λάδια...που ξεφορτώνονται επιτήδειοι). Επειδή λοιπόν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να μην πετάμε ούτε το τσιγάρο μας κάτω...γιατί ο ένας μιμείται τον άλλο και ο καθένας από μας βοηθά στη διάδοση, τη γενίκευση και την επικράτηση του καλού. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουμε την υποχρέωση και το δικαίωμα ως κοινωνία και ως πολίτες να ζητάμε τη νόμιμη βεβαίωση της ανακύκλωσης των μπαζών...για καλύτερη δημόσια υγεία και για το συνολικό όφελος της κοινωνίας που ζούμε.

  Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και η Άννα Μίχου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΑΝΑΚΕΜ, που εξήγησε τη διαχείρηση(ως διαδικασία)των ΑΕΚΚ (μπάζα) στις Μονάδες επεξεργασίας-ανακύκλωσης. Τόνισε ότι όχι μόνο η νομοθεσία, αλλά και η λογική, λένε ότι τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων πρέπει να ανακυκλώνονται σωστά ώστε να μην επιβαρύνουν τη ζωή μας και το περιβάλλον και πρέπει να ξαναγυρίζουν στην αγορά και στη χρήση ως προ'ι'όντα και υλικά χρήσιμα και ωφέλιμα. Πρόσθεσε ότι η Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε.(ΑΝΑΚΕΜ)είναι ένα σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων που συνεργάζεται στη Χίο με την ΤΕΧΝΕΤ που εξασφαλίζει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τεχνολογίες.

 Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και ο Πρόεδρος του Ν.Τ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παραχώρησαν κατατοπιστική συνέντευξη επί του θέματος, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV. 

Όλοι τόνισαν την αναγκαιότητα της Ανακύκλωσης των Μπαζών και ότι πρέπει αυτό να το ζητούν οι ίδιοι οι πολίτες και η κοινωνία στο σύνολό της.