Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/05/2021 - 14:26

636 επιχειρήσεις από τη Χίο που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης -τόσες είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο- μπορούν να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορά στην αγορά πρώτων υλών και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών ήδη άνοιξε και οι επιχειρήσεις με τους κωδικούς, 56.10, 56.21, 56.29.20, 56.30, μπορούν - εφόσον πληρούν τους όρους που τέθηκαν- να χρηματοδοτηθούν λαμβάνοντας ενίσχυση που αντιστοιχεί στο 7% από τον τζίρο του 2019 προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για την προμήθεια των πρώτων υλών.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Επιμελητηρίου Χίου, Γιώργο Περρή, κατά τα δεδομένα της ελληνικής γραφειοκρατίας και ειδικά όταν το δημόσιο είναι να δώσει χρήματα, απαιτούνται αρκετά δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν.

Ωστόσο το σημαντικό, όπως είπε, είναι ότι ακόμη κι αν καθυστερήσει κάποιους μήνες η ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι επιχειρήσεις εστίασης που θα εγκριθούν θα έχουν να λαμβάνουν συγκεκριμένη χρηματοδότηση, οπότε θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αυτό στις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές.

Αναλυτικά οι επιλέξιμοι ΚΑΔ:

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ σε τουλάχιστον έναν εκ των οποίων πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση είναι οι εξής:

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

56.21: Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.21

56.29.20: Άλλες υπηρεσίες εστίασης Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών Περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

estiasi_-_anoixe_i_platforma_gia_tin_enishysi_meso_espa

Σχετικά Άρθρα