Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Φέσια τέλος: 30 μόνο δημότες, συναλλασσόμενοι με το Δήμο χρωστούν 1 εκ. ευρώ!

Προθεσμία 20 ημερών από την Οικονομική Επιτροπή για διακανονισμό
Δευ, 13/10/2014 - 16:03

Αβγά αποφάσισε να σπάσει η δημοτική αρχή Βουρνού, αφού για πολλοστή φορά έφτασε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, όπως και σήμερα το μεσημέρι, το θέμα των οφειλών στο Δήμο Χίου από τρίτους, που φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ! Βέβαια μέσα σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται και κλήσεις για παράδειγμα, που προφανώς δεν θα εισπραχτούν ποτέ, ανάμεσά τους όμως βρίσκονται και ενοικιαστές δημοτικών καταστημάτων και ακινήτων που ξέχασαν ποια είναι η τελευταία φορά που... πλήρωσαν. "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί", είπε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης, "δίνουμε περιθώριο 20 ημερών, για παράδειγμα σε 30 ενοικιστές ακινήτων του Δήμου, που χρωστούν συνολικά 1 εκατ. ευρώ, να έρθουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε δόσεις, διαφορετικά θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο Νόμος, καταγγελία της σύμβασης, αποβολή από τα ακίνητά μας και διαταγή πληρωμής". Διαφορετική άποψη για το θέμα είχε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που θεώρησε την εποχή και την οικονομική συγκυρία ακατάλληλη για τέτοιες ενέργειες, λέγοντας ότι έτσι μπαίνει άλλη μια οικονομική θηλιά στους δημότες. Τελικά η Επιτροπή κατά πλειοψηφία δέχτηκε την πρόταση του Αντιδημάρχου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 18:22

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους. 

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο το αργότερο. 

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων. 

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».  

Πηγή: skai.gr