Χίος, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Ιατρική Πανάκεια τα επιστημονικά ευρήματα για την Μαστίχα

Ετήσια Συνάντηση MEDITERRA
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 11/02/2019 - 07:28

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση Mediterra, συνάντηση για το σήμερα και το αύριο της μαστίχας και των ανθρώπων της.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργης Τούμπος χρησιμοποιώντας μια φράση που ακούστηκε και στοιχειοθετήθηκε σήμερα από έγκριτο ιατρό ομιλητή στην συνάντηση: «Τα επιστημονικά ευρήματα για την Μαστίχα είναι πέρα και πάνω από κάθε πρόβλεψη, μιλάμε για ιατρική πανάκεια, μια διαπίστωση που θα πρέπει το δυνατόν συντομότερα να γίνει αντιληπτό από το σύνολο της οικογένειας της Μαστίχας και της Χίου γενικότερα».

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 20/11/2019 - 20:37

Μετά το «Θεόφιλος» η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΝΕΝ απέκτησε και δεύτερο πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), το ταχύπλοο «Αίολος Κεντερης Ι».

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός του πλοίου, με επισπεύδοντες τους Παναγιώτη Πατσάνα και Νίκο Γιακαλή και με τίμημα 2,020 εκατ. ευρώ το πλοίο το απέκτησε η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου (ΑΝΕΝ). H τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένοι και οι πλειστηριασμοί των πλοίων «Αίολος Κεντέρης ΙΙ» και «Ταξιάρχης» οι οποίοι όμως αναβλήθηκαν λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος. 

Σημειώνεται ότι η ΑΝΕΝ απέκτησε πρόσφατα σε πλειστηριασμό και το επιβατηγό/οχηματαγωγό «Θεόφιλος». Το πλοίο είχε παροπλιστεί από το 2013 στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια βρισκόταν στην Ελευσίνα. Σύμφωνα σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το «Θεόφιλος» κατοχυρώθηκε στην ΑΝΕΝ έναντι 380.000 ευρώ.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr