Οι 14 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία κατά τη Lloyd’s List

Τρί, 12/12/2023 - 18:25

Κυκλοφόρησε η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2023. Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες με σημαντική δράση και διεθνή αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του εφοπλισμού καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαρία Αγγελικούση (Αngelicoussis Shipping Group), καταλαμβάνει τη 12η θέση, αποτελώντας την κορυφαία Ελληνίδα πλοιοκτήτρια στη λίστα της Lloyd’s.

Στη 19η θέση της λίστας βρίσκεται ο κ. Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Seatraders) και στη 21η θέση η κ. Αγγελική Φράγκου (όμιλος Navios).

Στην 22η θέση συναντάται ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης (όμιλος Capital) και η κ. Μελίνα Τραυλού (Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών) βρίσκεται στην 25η θέση.

Την 33η θέση καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Οικονόμου (όμιλος TMS) ενώ η 37η θέση ανήκει στον κ. Κωσταντίνο Κωσταντακόπουλο (Costamare).

Στις θέσεις 41 και 42 βρίσκονται αντίστοιχα οι κ. Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog) και Πέτρος Παππάς (Star Bulk). Ακόμη, στην 62η θέση είναι ο κ. Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group) και ο δρ. Νίκος Τσάκος καταλαμβάνει την 73η θέση στη σχετική λίστα της Lloyd’s List.

Στην 75η θέση βρίσκεται η κ. Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping & Helmepa), στην 77η θέση η κ. Έλπη Πετράκη (WISTA International) και στην 91η θέση η Ελληνοαμερικανίδα κ. Δωροθέα Ιωάννου (The American P&I Club).

Την ετήσια λίστα επιμελούνται δημοσιογράφοι και ανταποκριτές της Lloyd’s List από όλο τον κόσμο. Η λίστα σαφώς δεν είναι αντιπροσωπευτική των πιο σημαντικών ή ισχυρών προσωπικοτήτων ή φορέων της ναυτιλίας αλλά αποτελεί ένα βαρόμετρο για το πως ο έγκυρος και ιστορικός βρετανικός δημοσιογραφικός τίτλος αξιολογεί και κατατάσσει τις τάσεις και τους πρωταγωνιστές της αγοράς. Αναμφισβήτητα ο αριθμός των Ελλήνων που εμφανίζονται στη φετινή λίστα είναι σχετικά μικρός, με δεδομένο το γεγονός ότι ελληνική εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να κρατά τα ηνία παγκοσμίως και να πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

Ωστόσο οι 14 που ξεχωρίζουν στη λίστα αποτελούν μια ακόμα συνολική επιβράβευση της επιτυχίας των Ελλήνων στις διεθνείς θάλασσες.

Σχετικά Άρθρα