Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Οι Τούρκοι έρχονται, οι Χιώτες είναι διστακτικοί να πάνε απέναντι

Ανεπηρέαστο, προς το παρόν, το τουριστικό ρεύμα από τη γείτονα, σύμφωνα με τους Κ. Μπολλά και Δ. Κιτριλάκη
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 09/03/2018 - 13:52

Το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, με αποκορύφωμα το περιστατικό στον Έβρο με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν φαίνεται - προς το παρόν  τουλάχιστον - να επηρεάζει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς το νησί μας.

Αντιθέτως “μουδιασμένοι” είναι οι Χιώτες μιας και τις τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ταξίδια στα απέναντι παράλια.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, Κώστα Μπολλά, “ο Μάρτιος πάντα είναι ένας μήνας με μειωμένο ενδιαφέρον, αλλά αυτή την περίοδο φαίνεται να υπάρχει μια επιπλέον διστακτικότητα και παγωμάρα. Εμείς σαν γραφείο είχαμε προγραμματίσει εκδρομή στην Καπαδοκία, για την εβδομάδα μετά το Πάσχα, αλλά αποφασίσαμε - λόγω και των γεγονότων- να την ακυρώσουμε”.

Από την άλλη, οι Τούρκοι δεν φαίνεται να έχουν περιορίσει στο ελάχιστο το τουριστικό ενδιαφέρον τους για τη Χίο, οι ροές - όπως λέει- είναι οι συνήθεις για την εποχή, ενώ ήδη υπάρχει ζήτηση για την περίοδο του Πάσχα.

“Η κίνηση δεν έχει επηρεαστεί. Μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον για το Πάσχα”, λέει από την πλευρά του και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου, Δημήτρης Κιτριλάκης, ο οποίος αύριο και για ένα διήμερο, μαζί με 35μελή αντιπροσωπεία από το νησί, θα βρεθεί στον Τσεσμέ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται για την αδελφοποίησή τους (από το 2012) με το Επιμελητήριο της περιοχής.

“Πρέπει να συντηρούμε τα κίνητρα που τους έλκουν στο νησί. Στόχος μας είναι και μέσα από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν, να ακούγεται το όνομα της Χίου”, ανέφερε ο κ. Κιτριλάκης, λέγοντας ότι στην αντιπροσωπεία θα μετέχουν εκτός από τα μέλη του συλλόγου τους και τη Δ.Ε. του Επιμελητηρίου που έχει προσκληθεί και μέλη του χορευτικού συλλόγου “Χίοι εν Χορώ”, καθώς και 2 μουσικοί.

Οι Τούρκοι θα ανταποδώσουν την επίσκεψη στη Χίο το διήμερο 20 και 21 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Παρ, 14/08/2020 - 14:42

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον φετινό χειμώνα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου  Κώστας Λίνας, εκτιμώντας ότι το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Χίου βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο «λουκέτου» τον χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Λίνας υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει δουλειά μόνο το 30% των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ενώ η επιδοτούμενη ανεργία στους υπόλοιπους εργαζόμενους έχει λήξει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι οι εργασιακές σχέσεις έχουν «παρασυρθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας την επόμενη περίοδο θα διπλασιαστούν.