Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Όποιος θέλει ας ανοίξει για το κρουαζιερόπλοιο

Αλλά να τηρηθεί το εθνικό ωράριο μέχρι τις 9 μ.μ., δηλώνει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου
Τετ, 24/07/2019 - 12:17

Ο Εμπορικός Σύλλογος ούτε προτρέπει, ούτε αποτρέπει τα μέλη του να ανοίξουν τα καταστήματά τους εν' όψει της έλευσης του κρουαζιερόπλοιου "Σαλαμίς" σήμερα στις 5.45 μ.μ. στο λιμάνι της Χίου αλλά όποιοι μείνουν ανοιχτοί θα πρέπει να τηρήσουν το εθνικό ωράριο μέχρι τις 9 το βράδυ και όχι μέχρι τις 11 που προβλέπεται η αναχώρηση του πλοίου.

Τα παραπάνω διευκρίνισε στο Ράδιο "Α" η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή, η οποία προσωπικά δεν θα ανοίξει το κατάστημά της εκτιμά όμως ότι οι έχοντες γνώση για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, είτε το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου, είτε οποιοσδήποτε άλλος καλό θα ήταν να ενημερώνουν γι'αυτές ώστε με τη σειρά του ο σύλλογος να το κοινοποιεί στα μέλη του, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν με τη σειρά τους να κάνουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Παρ, 14/08/2020 - 14:42

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον φετινό χειμώνα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου  Κώστας Λίνας, εκτιμώντας ότι το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Χίου βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο «λουκέτου» τον χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Λίνας υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει δουλειά μόνο το 30% των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ενώ η επιδοτούμενη ανεργία στους υπόλοιπους εργαζόμενους έχει λήξει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι οι εργασιακές σχέσεις έχουν «παρασυρθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας την επόμενη περίοδο θα διπλασιαστούν.