Πάνω από 5.000 Τούρκοι τουρίστες για το Κουρμπάν Μπαϊράμ στη Χίο

"Πάμε ανέλπιστα καλά", σχολιάζει στην "Α" ο Δ/ντής του Τελωνείου, Θεοχάρης Γιαλούρης
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/08/2018 - 14:15

Ανέλπιστα καλά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έλευσης Τούρκων τουριστών στη Χίο, τις τελευταίες ημέρες, με την ευκαιρία των αργιών για το Κουρμπάν Μπαϊράμ - εορταστική περίοδος που ξεκίνησε από χθες- ο Διευθυντής του Τελωνείου Χίου, Θεοχάρης Γιαλούρης.

Από το περασμένο Σάββατο πέρασαν στο νησί πάνω από 5.000 Τούρκοι τουρίστες, με τα 43 δρομολόγια πλοίων που εκτελέστηκαν από Τσεσμέ το συγκεκριμένο διάστημα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί 38 ακόμη δρομολόγια.

Το ενδιαφέρον των αφίξεων έχει να κάνει με το γεγονός της αύξησης του αριθμού των Ι.Χ. αυτοκινήτων, με τον κ. Γιαλούρη να επισημαίνει ότι πέρσι την αντίστοιχη εορταστική περίοδο είχαν μεταφερθεί 250 Ι.Χ., ενώ φέτος - για το διάστημα που προαναφέραμε - ο αριθμός τους έχει φτάσει ήδη στα 360.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των Τούρκων τουριστών θα είναι μεγαλύτερος τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο από πέρσι, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό όμως δεν μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό, αφού φέτος από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Ιούλιο υπήρξε μια μείωση στο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία που ο ίδιος αποτίμησε στο 20 - 25 % (- 9.000 άτομα).

Όπως είπε,  παρά την οικονομική κρίση στην Τουρκία κάποιοι φαίνεται να αντέχουν ακόμα, αλλά και οι επαγγελματίες της Χίου οφείλουν να αντιληφθούν την κατάσταση και να προσφέρουν καλύτερες τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα που τους παρέχουν, για να διατηρηθεί το συγκεκριμένο τουριστικό ρεύμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος ως πελάτης - συγκριτικά με άλλους- είναι ανεκτίμητος, θυμίζοντας στην κατανάλωση τους έλληνες, προ κρίσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα ενδιαφέροντα στοιχεία που έχει αποκομίσει ο ίδιος σε συνομιλίες που έχει με τούρκους επισκέπτες, είναι το ότι αρκετοί από αυτούς που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες επιλέγουν να κάνουν διακοπές 5-7 ημερών και μάλιστα κάποιοι σε καταλύματα των χωριών μας (φτάνοντας μέχρι Νένητα και Σιδερούντα).

 

pano_apo_5_000_toyrkoi_toyristes_gia_to_koyrmpan_mpairam

Σχετικά Άρθρα