Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων από τη DATA

Πέμ, 14/05/2015 - 18:52

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία Ν.4036/2012 (Α' 8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες χωρίς πιστοποιητικό δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.

Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, παραγωγοί, ραντιστές και μεταπωλητές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, συμμετέχοντας στην διαδικασία των ειδικών εξετάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με την ίδια εγκύκλιο έχει οριστεί το κόστος του παραβόλου της εξέτασης υπέρ του Υπουργείου ως εξής:

Α’ περίοδος: Μέχρι την 31/08/15 - 25€

Β’ περίοδος: Από 01/09/15 έως 26/11/15 - 50 €

Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 χρόνια και αφορά τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Έναρξη τμημάτων προετοιμασίας και εξέτασης για το
Πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων.

Η Σχολή Data έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για την προετοιμασία και τις εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις σήμερα για να εκμεταλλευτείτε το χαμηλό κόστος παραβόλου του υπουργείου Α’ περιόδου (25€) και των διδάκτρων μόλις 35 €.

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού

Το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις, στα ειδικά για το σκοπό αυτό εξεταστικά κέντρα όπως είναι η DATA. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει e-παράβολο  υπερ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε πενήντα (50) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο (90'). Τα αποτελέσματα γίνονται αμέσως γνωστά και η έκδοση των πιστοποιητικών όπως και η έκδοση των e-παραβόλων είναι ευθύνη του κέντρου.

Για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την DATA στο τηλέφωνο 2271041764..

 

ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΟΥΡΗ 61 ΧΙΟΣ`
2271041764

 

Σχετικά Άρθρα