Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop

Παρ, 18/12/2020 - 19:33
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα καλύπτει στο 100% όλα τα έξοδα για την κατασκευή, υποστήριξη και φιλοξενία ενός νέου e-shop λιανικής ανακοινώθηκε.

Πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων με 5.000 ευρώ ώστε να αποκτήσουν το δικό τους e-shop θα ενεργοποιήσει σύντομα το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τοποθέτησή του στο «digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Το εν λόγω πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα βοηθηθούν ώστε να αναπτύξουν ηλεκτρονικά καταστήματα προωθώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η συντριπτική πλειονότητας της οποίας αποτελείται από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ισχυρά ψηφιακά αντανακλαστικά από την έκρηξη της πανδημίας μέχρι σήμερα σημειώνοντας τον καίριο ρόλο της τεχνολογίας στην πανδημία, καθώς και τη στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης για μία σύγχρονη «ψηφιακή» Ελλάδα.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣKAΪ, προανήγγειλε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης, έως το τέλος της χρονιάς.

Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο Υφυπουργός, θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση. Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι' αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

«Η κάλυψη θα είναι 100%. To ποσό της επιδότησης θα φτάνει τα 5.000 ευρώ και είναι ευκαιρία να αναβαθμιστεί το λιανεμπόριο. Ευελπιστούμε τέλος του χρόνου ή το πρώτο 10ήμερο του νέου έτους να ξεκινήσουν οι πληρωμές», ανέφερε ο κ. Τσακίρης την επομένη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σχετικά Άρθρα