Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Προσδοκία για 50.000 επισκέπτες ετησίως στο Μουσείο Μαστίχας

Δευ, 09/05/2016 - 15:20

Ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει το Μουσείο Μαστίχας, που µε πρωτοβουλία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την καθοριστική βοήθεια του Πολιτιστικού Ιδρύµατος του Οµίλου Πειραιώς, έχει δηµιουργηθεί εκ του µηδενός στο Πυργί. Σύµφωνα µε τη σχετική πρόσκληση του Ιδρύµα-τος, τα εγκαίνια θα πραγµατοποιηθούν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 12.00 µ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργης Τούμπος, πρόκειται για το μεγαλύτερο σε επιφάνεια μουσείο του Ιδρύματος, το οποίο προσδοκά ότι θα παρουσιάσει υψηλή επισκεψιμότητα την οποία προσδιόρισε σε ετήσια βάση στους 50.000 επισκέπτες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για το ίδιο το προϊόν και για την Ένωση αλλά και για την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Το Μουσείο θα λειτουργεί για 50 χρόνια υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και μέσα σ’αυτό έχει διατεθεί χώρος στην Ένωση για τη δημιουργία ενός mastihashop καθώς και ενός μαστίχα – καφέ.

Ήδη αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες στον εξωτερικό χώρο ενώ επίκειται η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί σ’αυτό, μήκους περίπου 450 μέτρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα στο κτήμα Μυλωνάδη
Κυρ, 26/01/2020 - 07:55

Η ειδοποίηση είναι άκρως χιουμοριστική.

Παρακολουθήστε την και συμμετέχετε.

Το “κίνημα” “Κόβεις- Δίνεις- Παίρνεις, θα “συνεδριάσει” την Κυριακή, 26/1/20 στο περιβόλι “Μυλωνάδικο” (οδός Γιάννη Μηταράκη 8-10) στον Κάμπο.
Οσοι συμμετάσχουν μπορούν να κόψουν μανταρίνια και πορτοκάλια. Να πάρουν τα μισά από αυτά και τα άλλα μισά να δοθούν σε ιδρύματα αλλά και σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση γίνεται και στη μνήμη του Λεωνίδα Γ. Μυλωνάδη, αρχιτέκτονα, που πρόσφατα απεδήμησε.
Ωρα και τόπος συγκέντρωσης: στο προσκυνητάρι Αγίου Εφραίμ στη γέφυρα του Κοκκαλά, επί του δρόμου Χίου- Θυμιανών, στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 26/1/20.

Όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την διαφορετική συνεδρίαση να φροντίσουν να έχουν σακούλες ή πλαστικά κασάκια και από εξοπλισμό τσιμπίδες ή… μεγάλα και σκληρά νύχια!