Σε αχαρτογράφητα νερά και οι Χιώτες ξενοδόχοι

Ζητούν εξαίρεση για τη λειτουργία των μονάδων που φιλοξενούν εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, λόγω προσφυγικού - μεταναστευτικού
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 20/03/2020 - 14:24
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, την οποία περιμένουν να γνωρίσουν σε όλες τις λεπτομέρειές της, μιας και ακόμη δεν έχει εκδοθεί, και οι Χιώτες ξενοδόχοι.

Η πρώτη απόφαση που εκδόθηκε αφορά τα εποχιακά καταλύματα τα οποία δεν θα ανοίξουν, ενώ όσα είχαν ανοίξει μέχρι τις 15 Μάρτη καλούνται να κλείσουν στις 23 του μήνα.

Για την αγωνία των συναδέλφων της μίλησε στο Ράδιο «Αλήθεια» η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνη Μαϊστράλη, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση των νησιών μας, λόγω προσφυγικού – μεταναστευτικού, πρέπει να υπάρξει εξαίρεση επί  των αποφάσεων του Υπουργείου Τουρισμού, όσον αφορά τα καταλύματα που φιλοξενούν εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

«Αυτά πρέπει να χαρακτηριστούν ειδικού σκοπού», τόνισε η κα Μαϊστράλη που ενημέρωσε ότι θα σταλούν στην Ομοσπονδία και το Υπουργείο αναλυτικά στοιχεία για τα καταλύματα και τα άτομα που φιλοξενούνται σ’αυτά.

«Το Υπουργείο Τουρισμού θα αποφασίσει τι θα γίνει τελικά αν και ενημέρωση που έχουμε εκ των έσω αναφέρει ότι εξετάζεται θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα», σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα η Ένωση Ξενοδόχων θα ενημερώσει και για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και από εκεί και έπειτα η απόφαση για το ποιο θα είναι εκείνο που θα καλύψει τις ανάγκες στην πόλη, θα ληφθεί από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σε ένα τέτοιο θολό τοπίο, που τα πράγματα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά από ώρα σε ώρα, τα ζητούμενα που αφορούν τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων είναι πολλά.

Από τις πρώτες απώλειες στη μακρά λίστα απωλειών που φαίνεται ότι θα υπάρχουν στον τουριστικό τομέα θα είναι το χάσιμο της Πασχαλινής περιόδου.

«Το κεφάλαιο Πάσχα έχει κλείσει και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου εστιάζοντας στην καμπάνια που τρέχει παγκοσμίως ώστε οι τουρίστες να μην ακυρώσουν τις διακοπές τους αλλά να αλλάξουν ημερομηνίες.

Σχετικά Άρθρα