Συμψηφισμό για λιμενικά τέλη ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης

Τετ, 03/03/2021 - 14:53

Εν' όψει της συζήτησης που θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου για τον επαναπροσδιορισμό των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων στην χερσαία ζώνη λιμένος, ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής, Κωνσταντίνος Βεζέρης, δήλωσε ικανοποίηση από την εκφρασμένη θέση του Προέδρου του Λ.Τ. Κυριάκου Ζωάνου για σημαντική μείωση των τελών.

"Σίγουρα θα θέλαμε μηδενικά τέλη, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό", σχολίασε και πρόσθεσε την παράμετρο του συμψηφισμού των τελών, μιας και πέρσι τα είχαν προκαταβάλει, αλλά μέσα στο 2020 για 4 μήνες, λόγω απαγορεύσεων, τα καταστήματά τους έμειναν κλειστά. Έτσι ζητά φέτος το ποσό που θα υπολογιστεί να πληρώσουν να συμψηφιστεί με εκείνο που λογικά πρέπει να τους επιστρέψει το Λ.Τ. αφού την περίοδο που ήταν κλειστά δεν θα έπρεπε να πληρώνουν.

Ο κος Βεζέρης για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, λέγοντας ότι όπως έγινε και με την προηγούμενη έτσι και στην 6η κατά σειρά πολλοί ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης έμειναν εκτός.

Σχετικά Άρθρα