150 επιτυχόντες στις 7 νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ

Παρ, 17/09/2021 - 15:20

7 από τις 10 προτεινόμενες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Χίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, την οποία γνωστοποίησε η Δ/ντρια του Ινστιτούτου, Ευελίνα Αθανασοπούλου.

Συνολικά από τους αιτούντες για εγγραφή σε κάποια από τις ειδικότητες έγιναν δεκτοί 150 και μαζί με τους σπουδαστές των ειδικοτήτων που λειτουργούν από πέρσι, το σύνολο των σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Χίου θα ξεπεράσει το έτος κατάρτισης 2021 - 2022 τους 200.

Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν είναι οι εξής:

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2. Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

3 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4. Τεχνικός κομμωτικής τέχνης

5. Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της ναυτιλίας

6. Τεχνικός βιολογικής / οργανικής γεωργίας

7 Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (υπηρεσία υποδοχής - υπηρεσία ορόφων - εμπορευματογνωσία)

Μέχρι και την  Τετάρτη 22/09/2021 γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στο Δ.ΙΕΚ Χίου από τις 3:00μ.μ έως τις 7.00μ.μ.

Το ίδιο διάστημα μπορούν να προσέλθουν και όσοι επιτυχόντες θέλουν να αλλάξουν αντικείμενο (εγγραφή σε άλλη ειδικότητα), ή όποιοι θέλουν να εγγραφούν στις κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν στις νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Χίου.

Τέλος, όπως ανέφερε η κα Αθανασοπούλου, 24 με 27 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτών (θα προσληφθούν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο εκπαιδευτών), ενώ αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τις 4 Οκτωβρίου δια ζώσης και θα ισχύουν τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως και στα πανεπιστήμια.

Σχετικά Άρθρα