21 Μάη η απόφαση για απεργία ή όχι καθηγητών μέσα στις Πανελλαδικές

Η ΔΑΚΕ διαφωνεί με απεργία μέσα στις εξετάσεις
Παρ, 13/05/2016 - 18:41

Από την πλευρά των καθηγητών τώρα, υπάρχει έντονη κινητικότητα από την ΟΛΜΕ, ενώ ορισμένες από τις παρατάξεις προτείνουν ακόμη και απεργίες του κλάδου κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών.

Εκείνο που προγραμματίζεται είναι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις, κάτι που θα γίνει και στη Χίο μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το Σάββατο 21 Μαΐου στη συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Ο Κώστας Καρατζάς, Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Χίου, είναι της άποψης, όπως και η παράταξή του η ΔΑΚΕ, ότι δεν πρέπει να γίνει απεργία μέσα στις εξετάσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους εκπαιδευτικούς, που έχουν δίκαια αιτήματα λόγω των πολλαπλών χτυπημάτων στο χώρο τους (ασφαλιστικό, μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, επικείμενες αλλαγές -απροσδιόριστες προς το παρόν- στο χώρο της εκπαίδευσης).

“Θα λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, και θα κινδυνέψουμε να έχουμε απέναντί μας γονείς και μαθητές, ενώ θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος και για εκείνους που επιθυμούν οι εξετάσεις εισαγωγής των μαθητών να γίνονται από τα ίδια τα Πανεπιστήμια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζάς.

 

Σχετικά Άρθρα