Αγιασμό χωρίς Καθηγητές σε Ψαρά και Οινούσσες

Καταγγελία της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.
Πέμ, 06/09/2018 - 16:29

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε, εν μέσω παλινωδιών (ανεβοκατεβάσματα στο διαδίκτυο των πινάκων με τα ονόματα των προσληφθέντων εκπαιδευτικών), την Τετάρτη 05-09-2018 στην πρόσληψη 16.320 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδος για το διδακτικό έτος 2018-2019. Ωστόσο, με θλίψη και οργή διαπιστώσαμε ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ακριτικών Οινουσσών (Γυμνάσιο Λ/Τ και ΕΠΑΛ) και των ηρωϊκών Ψαρών (Γυμνάσιο Λ/Τ), θα είναι υποστελεχωμένα την ημέρα του καθιερωμένου στην πατρίδας μας Αγιασμού, την Τρίτη 11-09-2018. Από τα 13 δηλωθέντα κενά σε βασικές ειδικότητες, καλύφθηκαν μόλις τα 4, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία των τριών μικρών σχολικών μονάδων στις εσχατιές της Ελλάδος.

Αναρωτιόμαστε με όλα τα παραπάνω, για το αν Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου θεωρεί ακόμα τα ακριτικά νησιά των Ψαρών και των Οινουσσών κομμάτι της Ελλάδας ή θεωρεί τους μαθητές των σχολικών μονάδων αυτών των νησιών β΄κατηγορίας. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον ξέχασαν τα δύο αυτά νησιά μας!!!!!

Τον ρωτάμε, τέλος, πότε έχει σκοπό να στελεχώσει πλήρως με εκπαιδευτικό προσωπικό, όλων ανεξαιρέτως των ειδικοτήτων, τα σχολεία όχι μόνο των Οινουσών και των Ψαρών, αλλά και της Χίου (από τα 25 κενά της Α΄ Χίου δεν καλύφθηκαν τα 13).

Όλα τα παραπάνω προστίθενται σε μια σειρά εχθρικών ενεργειών της Κυβέρνησης προς τα νησιά μας, όπως η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις επικίνδυνες ενέργειές της θέτει συνεχώς εμπόδια στη ζωή των ελάχιστων κατοίκων που έχουν απομείνει στα ακριτικά νησιά της χώρας μας, αποσκοπώντας προφανώς στην ερημοποίηση τους.

 

 

Σχετικά Άρθρα