Από σήμερα αιτήσεις - δηλώσεις για τις πανελλαδικές

Τετ, 01/12/2021 - 12:07

Από σήμερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στις πανελλαδικές θα πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια ξεκινά φέτος η συγκεκριμένη διαδικασία, ανέφερε στο Ράδιο - ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, για την καλύτερη προετοιμασία των εξετάσεων και δεδομένο ότι φέτος το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει η εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ να γίνουν και αυτές νωρίτερα (Μάρτιο - Απρίλιο, αντί για Ιούλιο).

Οι αιτήσεις δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν έως τη  Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το Διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του.

Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης - Δήλωσης.

 

Σχετικά Άρθρα