Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες αυριανοί Καπετάνιοι

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 02/12/2019 - 21:31

 

 

1500 σημερινοί Καπετάνοι που οργώνουν τις θάλασσες είναι απόφοιτοι της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Σήμερα έγινε τελετή υποδοχής άλλων 41 αυριανών Καπετάνιων.

Στη διάρκεια της λιτής εκδήλωσης απονεμήθηκαν οι παρακάτω έπαινοι στους πρωτεύσαντες σπουδαστές. Στο βήμα τους κάλεσε ο Διοικητής της Ακαδημίας Πλωτάρχης Λ.Σ. Παντελής Βατούσης με τα παρακάτω λόγια, αφού προηγούμενα βραβεύτηκε ο Πρόεδρος του ΣΦΟ Γιάννης Λυγνός.

 

 

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Σήμερα τιμάμε επίσης έναν δικό μας άνθρωπο, έναν συνάδελφο που έχει συνδέσει τη ζωή του με την ΑΕΝ Οινουσσών. Προερχόμενος από το Ρέθυμνο, τοποθετήθηκε στην ΑΕΝ Οινουσσών το 1996. O Ανθ/στης ΛΣ Δημήτριος ΠΕΡΡΑΚΗΣ είναι πατέρας τριών παιδιών και για 23 συναπτά έτη εργάζεται ακούραστα για την Ακαδημία μας και αποτελεί παράδειγμα υπαλλήλου. Έχει την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης και όλοι τον συμβουλευόμαστε, λόγω της πολύτιμης εμπειρίας του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί μέρος της ιστορίας της Ακαδημίας. Στο πρόσωπό του τιμούμε όλες και όλους τους συναδέλφους που υπηρέτησαν και οδήγησαν το αβύθιστο πλοίο που ονομάζεται Σχολή Πλοιάρχων Οινουσσών, να υποδέχεται σήμερα τα 41 νέα μέλη του πληρώματός της. Τιμής ένεκεν απονέμουμε τιμητική πλακέτα στον Ανθ/στη ΛΣ κ. Δημήτριο ΠΕΡΡΑΚΗ για την πολυετή υπηρεσία του στην ΑΕΝ Οινουσσών. Παρακαλείται ο καπτ. Κυριάκος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Διευθυντής της Σχολής να επιδώσει την τιμητική πλακέτα.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ

Όπως κάθε χρονιά έτσι και εφέτος απονέμεται τιμητικός έπαινος στους αριστεύσαντες σπουδαστές και χρηματικό βραβείο που προσφέρεται από τις ναυτιλιακές εταιρείες.

 

Δ΄ ΕΤΟΣ

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 1.000 € που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία MARAN TANKERS απονέμεται στην σπουδάστρια ΑΝΤΩΝΙΟΥ Παρασκευή του Παναγιώτη, η οποία είχε την Πρώτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση.

Παρακαλείται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας να επιδώσει τον έπαινο στην αριστεύσασα σπουδάστρια.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 € που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία GASLOG απονέμεται στον σπουδαστή ΜΑΡΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ του Ισιδώρου, ο οποίος είχε την ΔΕΥΤΕΡΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπτ. Λουκάς ΜΠΟΥΛΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 € ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία S. LIVANOS HELLAS, απονέμεται στον σπουδαστή του Δ΄ εξαμήνου ΜΑΥΡΕΛΟ Δημήτριο του Νικολάου, ο οποίος είχε την ΤΡΙΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπεταν Στρατής Τσουκάρης, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία MINERVA MARINE απονέμεται στον σπουδαστή ΓΟΥΤΗ Γεώργιο του Ιωάννη, ο οποίος είχε τη ΤΕΤΑΡΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπτ. Παντελής ΠΑΙΔΟΥΣΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία, MINERVA MARINE απονέμεται στον σπουδαστή ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτη του Νικολάου, ο οποίος είχε την Πέμπτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπτ. Αριστείδης ΠΑΙΔΟΥΣΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Xρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία DORIAN LPG Management απονέμεται στον σπουδαστή ΣΠΥΡΑΚΗ Αλέξανδρο του Θεοφάνη, ο οποίος είχε την ΕΚΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο κ Σταύρος ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ, Administration Manager της DORIAN LPG να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Xρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία DORIAN LPG Management απονέμεται στον σπουδαστή ΜΠΙΖΕΚΗ Νικόλαο του Αναστασίου, ο οποίος είχε την ΕΒΔΟΜΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Δ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο κ Σταύρος ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ, Administration Manager της DORIAN LPG να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Γ΄ ΕΤΟΣ

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία GASLOG απονέμεται στον σπουδαστή ΦΡΕΙΚΕ Φοίβο του Βίλλεμ, ο οποίος είχε την ΠΡΩΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Γ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπετάν Λουκάς ΜΠΟΥΛΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία GASLOG απονέμεται στον σπουδαστή ΙΩΑΝΝΟΥ Γεώργιο του Κων/νου ο οποίος είχε την ΔΕΥΤΕΡΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Γ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπετάν Λουκάς ΜΠΟΥΛΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία HARBOUR SHIPPING & TRADING απονέμεται στον σπουδαστή ΔΕΛΟΤΤΗ Ιωάννη του Αντωνίου ο οποίος είχε την ΤΡΙΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Γ΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο Διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ κ. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Γεώργιος να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Β΄ ΕΤΟΣ

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία HARBOUR SHIPPING & TRADING απονέμεται στον σπουδαστή ΤΟΠΑΚΑ Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε την ΠΡΩΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Α΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο Διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ κ. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Γεώργιος να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία GASLOG απονέμεται στον σπουδαστή ΚΑΡΓΑΤΖΗ Επαμεινώνδα του Παντελή, ο οποίος είχε την ΔΕΥΤΕΡΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Α΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπετάν Λουκάς ΜΠΟΥΛΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία S. LIVANOS HELLAS απονέμεται στον σπουδαστή ΑΜΠΡΑΧΑΜΙΑΝ Στέφανο του Χατσίκ, ο οποίος είχε την ΤΡΙΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Α΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπτ. Αντώνης Χούλης, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία DORIAN LPG MANAGEMENT απονέμεται στον σπουδαστή ΠΑΝΕΡΗ Γεώργιο του Νικολάου, ο οποίος είχε την ΤΕΤΑΡΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Α΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο κ Σταύρος ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ, Administration Manager της DORIAN LPG να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Έπαινος με χρηματικό βραβείο 500 ευρώ που προσφέρεται από τη Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων απονέμεται στον σπουδαστή ΦΩΤΕΙΝΟ Νικόλαο του Παντελή, ο οποίος είχε την ΠΕΜΠΤΗ καλύτερη επίδοση μεταξύ των σπουδαστών του Α΄ εξαμήνου κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Παρακαλείται ο καπτ. Γιώργος ΤΣΟΥΡΗΣ πρόεδρος του Chios Marine Club να επιδώσει τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο.

 

Η ναυτιλιακή εταιρεία TSAKOS SHIPPING & TRADING προσφέρει χρηματικό βραβείο στον σπουδαστή του Α΄ εξαμήνου ΠΑΤΣΕΛΛΗ Παναγιώτη, ο οποίος εισήλθε πρώτος στην Ακαδημία μας, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

 

Χρηματικό βραβείο 500 ε προσφέρεται από το ναυτιλιακό-εκπαιδευτικό κέντρο Κόσμος στη σπουδάστρια ΛΟΥΚΟ Ιοαννα η οποία πραγματοποίησε συνολικά το μεγαλύτερο σε διάρκεια εκπαιδευτικό ταξίδι. 12 μήνες και 15 ημέρες. Ο διευθυντής του ναυτιλιακού κέντρου Χίου κ. ΠΑΡΙΑΡΟΣ Μιχαήλ παρακαλείται να επιδώσει το χρηματικό βραβείο.

Ευχαριστούμε τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους φορείς για τα χρηματικά βραβεία.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Οι έχοντες ακαδημαϊκά προσόντα υστερούν
Πέμ, 16/01/2020 - 15:36

Οι αναπληρωτές μηδενικής προϋπηρεσίας υποστηρίζουν ότι γίνεται υπερμοριοδότηση της προϋπηρεσίας στις προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού  και ζητούν άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για να αρθεί η αδικία σε βάρος όσων διαθέτουν ακαδημαϊκά προσόντα αλλά όχι μεγάλη προϋπηρεσία.

Σε επιστολή τους, την οποία καλούν να υπογράψουν συνάδελφοί τους, με αποδέκτη την Υπουργό Παιδείας αναφέρουν τα παρακάτω:

 Οι προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση αναμένονταν εδώ και πολλά χρόνια, καθώς από το ξέσπασμα της κρίσης 2009 και μετά δεν έγινε καμιά απόπειρα από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας να πληρωθούν τα πολλά κενά που -κατά κοινή ομολογία- υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μολονότι, η προκήρυξη εκδόθηκε και οι επικείμενες προσλήψεις θα δώσουν ανάσα σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα, η παρούσα κυβέρνηση μάς εξέπληξε αρνητικά, ακολουθώντας μια πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Εν ολίγοις με την παρούσα προκήρυξη ευνοούνται όλοι εκείνοι που έχουν προϋπηρεσία ως 120 μήνες, ενώ αποκλείονται όλοι όσοι διαθέτουν ακαδημαϊκά προσόντα.

Δεν ξέρουμε, φυσικά, πώς είναι δυνατόν η ΝΔ που στα αντιπολιτευτικά έδρανα κουνούσε το δάχτυλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, αυθαίρετα και χωρίς καμιά αιδώ, να φέρνει μια προκήρυξη διατηρώντας τους όρους εκείνους για τους οποίους κατέκρινε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Δεν μπορούμε, επίσης, να κατανοήσουμε πώς, εν μία κυριολεκτικά νυκτί, τα ακαδημαϊκά προσόντα υποσκελίστηκαν και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχτηκαν προεκλογικά για τα «φωτεινά μυαλά» που δεν αξιοποιούνται και εγκαταλείπουν τη χώρα, μετεκλογικά –ως κυβέρνηση πια η ΝΔ της «αριστείας»–  να αποκλείει ανθρώπους ικανούς, νέους επιστήμονες από τους διορισμούς, εκδίδοντας μια προκήρυξη «φιάσκο», άδικη και πρόχειρη που μάς κάνει να σκεφτόμαστε πως για μια ακόμα φορά το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί στη βάση μικροκομματικών οφελών.

Εμείς, Οι Αναπληρωτές μηδενικής και ολιγόμηνης προϋπηρεσίας, λάβαμε εγγυήσεις ότι οι 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 θα εκδίδονταν τροποποιημένες, ωστόσο παρέμειναν ίδιες με αυτές που είχε προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κα Υπουργέ, σε πρόσφατη συνέντευξή σας για το ταξίδι σας στην Ουάσινγκτον, αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV(12/1/2020) αναφέρατε πως «Σταθερή μας στόχευση, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να καταστήσουμε την Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο και θα αναβαθμιστεί συνολικά, προς όφελος ολόκληρης της Ελληνικής Ακαδημαϊκής κοινότητας». Και εμείς σάς ρωτούμε για τις πολλές αντιφάσεις που εμπεριέχονται σε μια τόση μικρή περίοδο: πώς είναι δυνατό να προσελκύσουμε φοιτητές από το εξωτερικό όταν στην Ελλάδα, το ίδιο το Υπουργείο, με τις αποφάσεις του, διώκει όλους τους νέους επιστήμονες; Πώς είναι δυνατό στην ελληνική εκπαίδευση να έχουν χώρο οι απόφοιτοι των κολεγίων αφού τα πτυχία τους αναγνωριστούν από τον ΔΟΑΤΑΠ, χωρίς όμως εγγυήσεις για την παιδαγωγική τους επάρκεια που αποτελεί προαπαιτούμενο για τον διορισμό εκπαιδευτικών, αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων; Τι γίνεται με όσους έχουν εργαστεί στο εξωτερικό; Γιατί δεν αναγνωρίζεται η δική τους προϋπηρεσία; Γιατί δεν ανοίγουν οι πίνακες της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με κριτήρια αντίστοιχα της Γενικής Παιδείας;

Πολλά μέτρα, πολλά σταθμά, κα Υπουργέ! Οι Αναπληρωτές Μηδενικής Προϋπηρεσίας διαπιστώνουμε με λύπη πως η τακτική της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν αποσκοπεί να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για όλους, αλλά μάλλον προτίθεται να ικανοποιήσει αιτήματα ενός στενού κομματικού ακροατηρίου, παραβιάζοντας κατάφωρα το Άρθρο 4 εδ. 1 και αγνοώντας προφανώς το άρθρο 22 εδ. 1 του Συντάγματος της Ελλάδας. Η ίδια η κα Ν. Κεραμέως απέκλινε από τη θέση που αποτέλεσε τον πυρήνα της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης και επανέλαβε με δήλωσή της στις 30/12/2019. Της την υπενθυμίζουμε: «Εκεί που άλλοι καταψήφιζαν τον προϋπολογισμό του 2020 και τους συνολικά 9.750 διορισμούς στην εκπαίδευση, εμείς υλοποιούμε μία προς μία τις δεσμεύσεις μας βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το δημόσιο σχολείο, τις νέες και τους νέους και τη χώρα μας». Τελικά, οι δεσμεύσεις σας μάλλον δεν υλοποιήθηκαν και οι δήθεν διαμάχες με την αντιπολίτευση αποδεικνύονται ψεύτικες, εφόσον αναμασήσατε όλα όσα παλαιότερα είχε πει ο κος Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα:

1. Διατηρήσατε την υπερμοριοδότηση της προϋπηρεσίας (120 μήνες αντί για 84), ανάγοντάς την στο απόλυτο προσόν για έναν εκπαιδευτικό, και καταργήσατε το πλαφόν της. Αναγνωρίζετε κοινώς το σύνολο της προϋπηρεσίας, αγνοώντας ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών, ανά κλάδο, με προϋπηρεσία άνω των 120 μηνών είναι ιδιαίτερα χαμηλό:

 

 
Εκπαιδευτικοί με 120 μήνες προϋπηρεσίας και άνω (πίνακας Β)
Ποσοστό %
Φιλόλογοι
159 στους 6778
2,3
Μαθηματικοί
68 στους 2456
2,7
Γυμναστές
72 στους 1903
3,7
Αγγλικής
18 στους 1670
1,0
Φυσικοί
35 στους 1356
2,5
Οικονομολόγοι
9 στους 657
1,3

Πίνακας Β αναπληρωτών 2018-2019

 

 Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι αδιαφορήσατε πλήρως για τους νέους συναδέλφους, επιστήμονες που πληρούν όλα τα προσόντα, τους οποίους και εσείς αποκλείετε από την όλη διαδικασία, ανοίγοντάς τους την πόρτα να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Τελικά, όχι μόνο δεν προτίθεστε να αποτρέψετε την όποια διαρροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, αλλά μάλλον την επιτείνετε.

2. Απουσιάζει ποσοστό % των θέσεων για τις οποίες δεν πριμοδοτείται η προϋπηρεσία, όπως προβλέπεται από τον Ν. 2190/94. Ακόμα και στην περίπτωση του πλαφόν των 84 μηνών, οι έχοντες προϋπηρεσία εκπαιδευτικοί πρόκειται να υπερκαλύψουν τα κενά, αν η εμπειρία λογίζεται σε όλες τις προς πλήρωση θέσεις,   γεγονός αδιαμφισβήτητο που αναδεικνύει το μέγεθος της αδικίας που συντελείται εις βάρος των εκπαιδευτικών με μηδενική προϋπηρεσία.

Προτείνουμε να υιοθετήσουν τα αιτήματά μας:

  • εφαρμογή του ν. 2190/94 για τους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας.
  • μείωση της προϋπηρεσίας στους 84 μήνες.
  • για το 50% των προς πλήρωση θέσεων να μη μοριοδοτείται η εμπειρία.
  • αύξηση της βαρύτητας των ακαδημαϊκών κριτηρίων.

καθώς θεωρούμε πως αυτά αποτελούν το θεμέλιο για δικαιότερη μεταχείριση όλων των νέων συναδέλφων, αλλά και όλων εκείνων που επί χρόνια αποκλείστηκαν από τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού. Υπενθυμίζουμε, καταληκτικά, πως ακόμα και με την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, χωρίς την πρόβλεψη % θέσεων, όλοι εκείνοι που έχουν 84 μήνες προϋπηρεσίας έχουν προβάδισμα και για να αποδείξουμε του λόγου του αληθές δημοσιεύουμε τον παρακάτω πίνακα:

Μελέτη περίπτωσης 2 εκπαιδευτικών με βαθμό πτυχίου 7, μία ξένη γλώσσα και γνώση Η/Υ.

  • Ο εκπαιδευτικός Α έχει 84 μήνες προϋπηρεσίας
  • Ο εκπαιδευτικός Β έχει Διδακτορικό, 2 Μεταπτυχιακά και 2 Πτυχία.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Α
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Β
ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 7                            
17,5
ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 7                           
17,5
ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
84
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ
40
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
7
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Α
20
Η/Υ                                                                 
4
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Β
8
 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ
7
 
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
7
 
Η/Υ                                                                
4
ΣΥΝΟΛΟ                                                   
112,5
ΣΥΝΟΛΟ                                                   
103,5

 

Κα Κεραμέως, σάς καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αδικία και να μάς συναντήσετε, για να ακούσετε τα δίκαια αιτήματά μας και για να εκθέσουμε τις απόψεις μας για τη σύγχρονη ελληνική εκπαίδευση. 

Τέλος, καλούμε όλους εσάς, τους Αναπληρωτές Μηδενικής Προϋπηρεσίας, όσους έχετε ολιγόμηνη προϋπηρεσία, αλλά και τους πρόσφατα αποφοιτήσαντες συναδέλφους να συνυπογράψουν την καταγγελία μας και να αγωνιστούμε από κοινού για όσα αδίκως ως τώρα μάς στέρησαν όσοι επί χρόνια παρουσιάζονταν ως θεματοφύλακες του δικαιώματός μας στην εργασία.

 

 ΦΟΡΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2F1A45i02isZER5yYlFoPH-cq1RBZXQhU4h4C7gEx4C1Q0%2Fedit%3Ffbclid%3DIwAR1MOB-S19paOU9Hn4k9EP_zAeL-ogdAMHeldnn5RUiA_EgzVC_lTDgilLE&h=AT1IvijbQ6nCWd4o6Crh32q5lquEhIKQmRJngYLIM6WqWaXtvnbf8UJZVupxf18IiPo1hoxolidQsw4NaEWs9nKdVAqBmWmpeCIbyDZv_8gyiZBtLpuh8t6ALah0IJLo06m7hQ

 

Συντονιστικό

Αναπληρωτών Μηδενικής Προϋπηρεσίας

Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης