Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Διέξοδοι μέσω των Δημοσίων ΕΠΑΛ, Επαγγελματικών Λυκείων

Άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημερωτική Ημερίδα από τους υπευθύνους Καθηγητές και Τομεάρχες του νησιού.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 17/05/2019 - 06:54

Μία Ημερίδα, πολύ πλούσια σε θέματα, πληροφορίες και χρήσιμα συμπεράσματα για μαθητές και γονείς με γενικό τίτλο ''Διέξοδοι μέσω των Δημοσίων ΕΠΑΛ'', πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο την Πέμπτη 16 Μαϊου 2019 στις 7μ.μ. Οι γονείς και οι μαθητές που παρακολούθησαν την παρουσίαση των Τομέων και των Ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της Χίου, που έγινε από τους υπεύθυνους Εκπαιδευτικούς του Νησιού μας (Τομεάρχες, Διευθυντές και Καθηγητές), είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους επαγγελματικούς δρόμους που ανοίγονται όταν ακολουθήσει κανείς τα ΕΠΑΛ, αλλά και για τους υπόλοιπους Μεταπτυχιακούς και Ακαδημαϊκούς τομείς που μπορεί να εισαχθεί κάποιος στη συνέχεια. Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, μετά το τέλος των Εισηγήσεων των αρμοδίων Καθηγητών, έλαβε μέρος στη συζήτηση και τις ερωταπαντήσεις που επακολούθησαν και έλυσαν πολλές απορίες.

           Οι εννιά τομείς που διδάσκονται στο νησί μας και που μπορεί να ακολουθήσει κανείς από τα ΕΠΑΛ της Χίου είναι...Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας, Δομικών Έργων, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ηλεκτρολογίας και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Πληροφορικής, Υγείας και Πρόνοιας.

           Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Χίου Καθηγητής Μηχανολόγος-Μηχανικός Κώστας Βούκουνας, στον επίλογο της Ημερίδας, ευχαρίστησε από το βήμα του Ομηρείου, την ΑΛΗΘΕΙΑ TV που παρακολούθησε το θέμα και το ανακυκλώνει μεταδίδοντάς το για την ενημέρωση γονέων και μαθητών, ενώ στη συνέχεια μίλησε-σε μικρή συνέντευξη που μας έδωσε και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τηλεοπτικό μας πρόγραμμα συγκεντρωτικά, αρκετά αναλυτικά και κατανοητά, για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχουν τα ΕΠΑΛ σε τομείς και κατευθύνσεις που ακολουθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών της Ευρώπης. Στο νησί μας έχουμε και το ΕΠΑΛ Βροντάδου που εστιάζει στις Ναυτικές και Ναυτιλιακές Σπουδές που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο στη Χίο. 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.