Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Επίτιμη διδάκτωρ του τμήματος τουρισμού η Αϊσα Αλχμελί

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 18/07/2019 - 15:13

Επίτιμη διδάκτορ του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού αναγόρευσε το πανεπιστήμιο Αιγαίου την κυρία Αΐσα Μοχάμεντ Σαΐντ Φαντίλα Αλχαμελι, μόνιμη αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, πρώτη γυναίκα πιλότο στα Αραβικά Εμιράτα και υποψήφια για την Προεδρία του Συμβουλίου του ICAO, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό έργο της στο διεθνή αεροπορικό χώρο και στις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της κ.Αϊσα Αλχαμελί, τονίζοντας ότι έδειξε από νωρίς τη σχέση της με ένα από τους  δυναμικότερους τομείς του τουρισμού που είναι οι αερομεταφορές, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος στα Αραβικά Εμιράτα.

Στην κ.Αϊσα Αλχμελί αναφέρθηκε εκτενώς ο Ανδρέας Παπαθεωδόρου, αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, τονίζοντας ότι εγινε πιλότος σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ ευχήθηκε να έχουν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 14:39

Αρνητική είναι η απόφαση της διαχειριστικής αρχής για την ένταξη στην ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού  Σχολείου Χίου (Παναγίας Τουρλωτής) σύμφωνα  με τον  αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών  Γιάννη Ξενάκη.

«Πήραμε αρνητική απόφαση από την διαχειριστική αρχή για την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού σχολείου Χίου με την αιτιολογία ότι ο προϋπολογισμός της διακήρυξης του έργου ( 620.000 ευρώ) υπερβαίνει τον προϋπολογισμό της απόφασης ένταξης», ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης συμπληρώνοντας ότι υπήρξε άμεση επικοινωνία με την διαχειριστική αρχή προκειμένου να μην χαθεί το έργο.

«Είμαστε σε επαφή με τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής Γιώργο Πλακωτάρη έτσι ώστε να δούμε πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα προχωρήσει η ένταξη στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και για το 4ο Δημοτικό σχολείο Χίου», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών.