H δουλειά του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/12/2019 - 17:37

Το πρώτο τους ρεπορτάζ πραγματοποίησαν οι σπουδαστές δημοσιογραφίας σε συνεργασία με τους σπουδαστές της Φωτογραφίας, του Δ.ΙΕΚ Χίου.

Το Δ.Ι.Ε.Κ Χίου είναι μια μεταλυκειακή δομή ” Δια Βίου Μάθησης ” που ιδρύθηκε το 1996 και στεγάζεται στο 1ο Γενικό Λύκειο, στην περιοχή Χριστός Βαρβασίου. Σήμερα, έχει 13 ειδικότητες κατάρτισης που η επιλογή τους και εφέτος, έγινε σύμφωνα, με την ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Η φοίτηση είναι δωρεάν, διετούς διάρκειας, ενώ το ωράριο είναι απογευματινό, για να εξυπηρετεί και όσους ήδη εργάζονται. 

Τους «πιάσαμε» επί το έργον…

Μια δημοσιογραφική «εισβολή» σε κάποια από τα πολλά τμήματα του ΙΕΚ της Χίου, πραγματοποίησαν το τμήμα της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μαζί με τους εκπαιδευτές τους τον δημοσιογράφο κ. Τζούμα και τον φωτογράφο κ. Βούλγαρη, με σκοπό την καταγραφή αντιδράσεων κυρίως των σπουδαστών από την ξαφνική αυτή επίσκεψη κατά την ώρα του μαθήματος. Προς το παρόν τρεις ήταν οι ειδικότητες που επισκέφτηκαν: της αισθητικής και μακιγιάζ, της κομμωτικής και των βρεφονηπιοκόμων. Βέβαια στην αρχή αντάλλαξαν μεταξύ τους σκέψεις και ιδέες για το πως θα συνεργαστούν καλύτερα τα δύο τμήματα για να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ αργότερα οι σπουδαστές της φωτογραφίας αναφέρθηκαν στην αγάπη τους για τη φακό κι έκαναν γνωστό ότι κάποιοι ήταν ήδη επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη της φωτογραφίας.

«…σίγουρα η μηχανή τραβάει με ακρίβεια και λεπτομέρεια σε σχέση με το κινητό τηλέφωνο…»

 

«…μια καλή φωτογραφία μπορεί να είναι καλύτερη από ένα βίντεο… άλλη είναι η ματιά του φωτογράφου κι άλλη του εικονολήπτη…».

«…είτε από χόμπι, είτε όχι είναι πολύ σημαντική η γνώση της φωτογραφίας!».

Με αυτές να είναι μερικές από τις δηλώσεις τους, ξεκίνησαν μαζί για να επισκεφτούν το πρώτο τμήμα. Και σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα, αυτό που είδαν αρχικά ήταν βλέμματα έκπληκτα και κάποια διστακτικά χαμόγελα από την απρόσμενη έφοδό τους, όμως η αμηχανία ξεπεράστηκε γρήγορα κι η κατάσταση αντιμετωπίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο με χιούμορ, καλή διάθεση και ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων. Στο τμήμα της αισθητικής και μακιγιάζ «έπιασαν» τους σπουδαστές μαζί με την καθηγήτριά τους Θέκλα Αργυρούδη επί το έργον… Το θέμα της ημέρας ήταν το μακιγιάζ μπαλέτου. Μετά τις πρώτες συστάσεις και τις αναφορές για τους λόγους που επέλεξαν το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, αλλά  και την ενημέρωση σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται τόσο στην αισθητική όσο και στο μακιγιάζ, σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο να τους αφήσουν για λίγο να δουλέψουν…, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν για να δούν ολοκληρωμένο πλέον αυτό το ιδιαίτερο κι εντυπωσιακό μακιγιάζ.

 

Επόμενο ήταν το τμήμα της κομμωτικής τέχνης. Κι εδώ η ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος από την ομάδα της κ. Πάτρα Μονιού. Τα παιδιά έκαναν πρακτική εξάσκηση είτε  πάνω σε κούκλες είτε το ένα στο άλλο… Σημαντικό είναι ν’ αναφέρουμε, ότι τόσο στην ειδικότητα της αισθητικής και του μακιγιάζ, όσο και στην ειδικότητα της κομμωτικής, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων. Σε αυτό το τμήμα ο μοναδικός άντρας σπουδαστής τους, είπε ότι αν και δεν θα ακολουθήσει το επάγγελμα του κομμωτή, τον ενδιαφέρει η τέχνη γι’ αυτό και παρακολουθεί τα μαθήματα.

reportaz_apo_to_d.iek_hioy

Σχετικά Άρθρα