"Καμπανάκι" για ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Κ. Χατζησταμάτης: Οι περισσότερες εκκρεμότητες στο Εσπερινό με 13 τμήματα στην αναμονή
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 08/08/2018 - 14:47

 

“Καμπανάκι» για 13 ολιγομελή τμήματα του Εσπερινού ΕΠΑΛ, για το τμήμα Γεωπονίας στην Γ’ τάξη, στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου και για την λειτουργία Α’ τάξης στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, χτύπησε με δηλώσεις του στην «Α», ένα σχεδόν μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρξαν πέρσι με τα ολιγομελή τμήματα, ο υπεύθυνος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών στο Β. Αιγαίο, Κώστας Χατζησταμάτης.

Όπως είπε, ήδη υπήρξαν οι πρώτες αποφάσεις για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων από το Υπουργείο Παιδείας και το ευχάριστο είναι ότι εκείνα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων (οικονομικός τομέας) θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει θα υπάρξουν κι άλλες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, αλλά προς το παρόν υπάρχουν οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες.

Σχετικά με το Εσπερινό ΕΠΑΛ το μόνο ολιγομελές τμήμα που έχει εγκριθεί είναι εκείνο της Γ’ Λυκείου – Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων , Εγκαταστάσεις Δικτύων και παραμένουν στον «αέρα» τα παρακάτω:

-          Στη Β’ Λυκείου οι τομείς : Διοίκησης Οικονομίας – Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού- Πληροφορικής

-          Στη Γ’ Λυκείου οι τομείς: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών – Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών – Τεχνικός Οχημάτων- Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

-          Στη Δ’ Λυκείου οι τομείς: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών - Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων – Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών – Τεχνικός Οχημάτων-Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού – Πλοίαρχος Ε.Ν.

Ο κ. Χατζησταμάτης επισήμανε ότι άμεσα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις υπενθυμίζοντας ότι ειδικά γα το Εσπερινό ΕΠΑΛ οι ενήλικοι μαθητές δεν έχουν άλλες εναλλακτικές.

Αναφορικά με την Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, επικαλούμενος ενημέρωση από τη Δ/ντρια, σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη τάξη είχαν γίνει 6 – 7 εγγραφές, δεν είχαν εγγραφεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού τα παιδιά από τη Στέγη της Μαρίας και αναμένεται η όποια εξέλιξη από το Σεπτέμβριο με την συνέχιση της διαδικασίας των εγγραφών.

kampanaki_apo_kosta_hatzistamati_gia_ta_oligomeli_tmimata_ton_epal_sti_hio

Σχετικά Άρθρα