Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Καθηγητές και γονείς ζητούν να κλείσει το θέμα της ύλης για τις Πανελλαδικές

Παρ, 03/04/2020 - 16:13

Να «κλείσει» το Υπουργείο Παιδείας από τώρα το θέμα της ύλης στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ζητούν καθηγητές και γονείς της Χίου, μέσω των Προέδρων των οργάνων τους.

Όπως είπαν σήμερα, μέσω του Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σταύρος Σταυρινούδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Μιχάλης Πουλάδας, με δεδομένο ότι τα σχολεία έκλεισαν στις 10 Μαρτίου το Υπουργείο πρέπει να ορίσει ως εξεταστέα ύλη την μέχρι τότε διδαχθείσα.

Επίσης ο κος Σταυρινούδης ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την Υπουργό διεξαγωγής των εξετάσεων ανάλογα με πιθανούς χρόνους ανοίγματος των σχολείων, ώστε να μπορούν και οι μαθητές να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να μετριαστεί η αβεβαιότητα και η αγωνία τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Προέδρου ΠΣΑΕΝ Χίου
Δευ, 01/06/2020 - 15:09

Το αυτονόητο ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και καθηγητής στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με το μπάρκο των σπουδαστών Γ’ εξαμήνου, το οποίο ενώ ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι – φθινόπωρο του 2020 τελικά δεν θα γίνει. ΄

Όπως είπε, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μπαρκάρουν την ίδια περίοδο 2.500 σπουδαστές και με δεδομένα τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω covid – 19 αποφασίστηκε από το υπουργείο να μπαρκάρουν μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το Α και Β εξάμηνο.

«Κατά συνέπεια οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη τουλάχιστον το φθινόπωρο να πάνε στις σχολές τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Δ’ εξαμήνου κι αν όλα πάνε καλά να μετατεθεί το μπάρκο τους για τον Φεβρουάριο του 2021», ανέφερε ο κος Χατζελένης, λέγοντας ότι προς το παρόν από το υπουργείο δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση.

«Την πρόταση αυτή» – είπε- «την καταθέσαμε και στις Πανελλήνιες Ενώσεις Πλοιάρχων και Μηχανικών προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν τα παιδιά να τελειώσουν με την εξεταστική και μετά να κάθονται 8 μήνες μέχρι να ξαναπάνε στη σχολή. Αν γίνει αυτό που προτείνουμε δεν θα  μείνουν πίσω και θα προηγηθεί το 6μηνο του μπάρκου τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να λάβει μέριμνα και για τα Ειδικά Σχολεία ΚΕΣΕΝ τα οποία λόγω κορωνοϊού εξακολουθούν να μην λειτουργούν.