Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Κινητοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, στάση εργασίας την Παρασκευή

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 14/04/2016 - 06:49

Μόνιμη μορφή τείνουν να λάβουν και στο χώρο της εκπαίδευσης οι ελαστικές μορφές εργασίας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου να καταγγέλλει ότι αυτό επιχειρείται μέσω του σχεδίου νόμου για την έρευνα που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και στο οποίο περιλαμβάνεται (άρθρα 35 και 36) η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο καθιερώνονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί διαφορετικών ταχυτήτων, διαφορετικών δικαιωμάτων, οικονομικών απολαβών κ.ο.κ. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος καλεί αύριο σε 2ωρη στάση εργασίας 12:30 μ. - 2.30 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.00 μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Ανάλογη είναι και η αντίδραση της ΕΛΜΕ Χίου για το θέμα των αναπληρωτών Καθηγητών, που αύριο  12.30 - 2.00 μ.μ. καλεί τους καθηγητές να συμμετέχουν σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη 1.15 μ.μ.

“Οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι συγκεκριμένες. Σήμερα έχουμε μόνιμους καθηγητές, προσληφθέντες με ΕΣΠΑ, αναπληρωτές, ωρομίσθιους, καθηγητές με μπλοκάκια κ.ο.κ..”, ανέφερε στην “Α” ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Χίου, Παναγιώτης Νικήτας, λέγοντας ότι σταδιακά οι μόνιμοι θα αποτελούν τη μειοψηφία, κατ’ εφαρμογή των επιταγών του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Ο κατακερματισμός που επιχειρείται δημιουργεί προβλήματα και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στη λειτουργία της σχολικής μονάδας”, κατέληξε ο κ. Νικήτας.

 

Κινητοποίηση αύριο από το Σύλλογο Δασκάλων και την ΕΛΜΕ για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Σχετικά Άρθρα