Λύση μέσω διαδικτύου γα τα Σωστικά στους σπουδαστές των ΑΕΝ

Με διήμερη συμμετοχή για τα πρακτικά στις ΑΕΝ Μηχανιώνας και Ασπροπύργου
Τρί, 26/05/2020 - 14:50

Μέσω διαδικτύου δόθηκε τελικά λύση στο θέμα που ανέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Ε.Ν. και καθηγητής ναυτικών μαθημάτων στην ΑΕΝ Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, με την παύση λειτουργίας -λόγω της πανδημίας- των Σχολών Σωστικών Μέσων, με αποτέλεσμα σπουδαστές των ΑΕΝ να μην μπορούν να εκδώσουν τα απαραίτητα για το μπάρκο τους πιστοποιητικά.

Όπως είπε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια", τελικά το Υπουργείο Ναυτιλίας βρήκε τη λύση καλύπτοντας τα θεωρητικά μαθήματα μέσω διαδικτυακής παρακολούθησης (όπως γίνεται και με τα μαθήματα των ΑΕΝ) ενώ για τις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται οι σπουδαστές θα κληθούν για ένα διήμερο στις Σχολές του Ασπρόπυργου και την Μηχανιώνας ή πριν την εξεταστική στις σχολές τους (δηλαδή πριν τις 15 Ιουνίου) ή μετά από αυτήν .

Ο κος Χατζελένης επεσήμανε, τέλος,  ότι υφίσταται το πρόβλημα με τους εν ενεργεία για τα πιστοποιητικά σωστικών και ειδικών σχολείων, λέγοντας ότι και στην περίπτωσή τους θα μπορούσε  να ακολουθηθεί σταδιακά αντίστοιχη διαδικασία με εκείνη που γίνεται για τους σπουδαστές.

Σχετικά Άρθρα