Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

Λύση μέσω διαδικτύου γα τα Σωστικά στους σπουδαστές των ΑΕΝ

Με διήμερη συμμετοχή για τα πρακτικά στις ΑΕΝ Μηχανιώνας και Ασπροπύργου
Τρί, 26/05/2020 - 14:50

Μέσω διαδικτύου δόθηκε τελικά λύση στο θέμα που ανέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Ε.Ν. και καθηγητής ναυτικών μαθημάτων στην ΑΕΝ Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, με την παύση λειτουργίας -λόγω της πανδημίας- των Σχολών Σωστικών Μέσων, με αποτέλεσμα σπουδαστές των ΑΕΝ να μην μπορούν να εκδώσουν τα απαραίτητα για το μπάρκο τους πιστοποιητικά.

Όπως είπε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια", τελικά το Υπουργείο Ναυτιλίας βρήκε τη λύση καλύπτοντας τα θεωρητικά μαθήματα μέσω διαδικτυακής παρακολούθησης (όπως γίνεται και με τα μαθήματα των ΑΕΝ) ενώ για τις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται οι σπουδαστές θα κληθούν για ένα διήμερο στις Σχολές του Ασπρόπυργου και την Μηχανιώνας ή πριν την εξεταστική στις σχολές τους (δηλαδή πριν τις 15 Ιουνίου) ή μετά από αυτήν .

Ο κος Χατζελένης επεσήμανε, τέλος,  ότι υφίσταται το πρόβλημα με τους εν ενεργεία για τα πιστοποιητικά σωστικών και ειδικών σχολείων, λέγοντας ότι και στην περίπτωσή τους θα μπορούσε  να ακολουθηθεί σταδιακά αντίστοιχη διαδικασία με εκείνη που γίνεται για τους σπουδαστές.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 17:11

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών των κλάδων

ΠΕ02 (ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ06 (ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ), ΠΕ78 (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ80 (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ82 (ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ) με προτεραιότητα στον κλάδο ΠΕ18.31 (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν.), ΠΕ83 (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ) και ΠΕ90 (ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.), στο Ιδιωτικό ΕΠΑΛ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών - Tsakos Enhanced Education Nautical School (TEENS)», με έναρξη το σχολικό έτος 2020-21.

Υποβολή αιτήσεων έως: 4/8/2020 Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22710 85010 και στο www.teenschool.gr