Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές - Ένας στους τρεις υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ

Δ/ΝΤΡΙΑ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/05/2023 - 14:13

Όλα είναι έτοιμα, εκπαιδευτήρια, επιτηρητές, λυκειακές επιτροπές για να ξεκινήσουν αύριο, με τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ, οι πανελλαδικές εξετάσεις και στο Νομό μας. Η  Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου ευχήθηκε στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία επισημαίνοντας στα παιδιά ότι οι συγκεκριμένες εξετάσεις εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια είναι μόνο μια στιγμή της ζωής τους. Επίσης  προέτρεψε τους μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι και χωρίς άγχος για να διεκδικήσουν το στόχο τους για τον οποίο το προηγούμενο διάστημα κόπιασαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για μια ακόμη χρονιά φυσικώς αδύνατοι μαθητές από τα ΕΠΑΛ θα πρέπει να ταξιδέψουν εκτός Χίου για να εξεταστούν προφορικά, κάτι που όπως είπε η κα Βλυσίδου έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να επιλέγουν τελικά - και λόγω κόστους- να δίνουν εξετάσεις γραπτά στη Χίο.

Ειδικά για τους εξεταζόμενους των ΕΠΑΛ επανέλαβε ότι και αυτή τη φορά η διεύθυνση ζήτησε να υπάρχουν δύο εξεταστικά κέντρα, αλλά τελικά το υπουργείο αποφάσισε να δώσουν όλοι οι μαθητές τους εξετάσεις στο ΕΠΑΛ της πόλης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ξεκινούν οι πανελλαδικές και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. 

Αξιο αναφοράς το γεγονός  ότι πλέον ο ένας στους τρεις εξεταζόμενους είναι από τα ΕΠΑΛ -140 είναι οι υποψήφιοι από τα επαγγελματικά λύκεια και 289 από τα Γενικά Λύκεια- αποδεικνύοντας τη στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, μετά και τη δυνατότητα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διήμερο με τις ενδοσχολικές εξετάσεις - με την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων - η κα Βλυσίδου τόνισε ότι υπήρχε μια ταλαιπωρία λόγω της καθυστέρησης και της ψυχολογικής επιβάρυνσης, αλλά τελικά όλοι οι μαθητές έδωσαν εξετάσεις και επομένως δεν προκλήθηκαν ζητήματα διοικητικής διαχειριστικής φύσεως. Σήμερα οι εξετάσεις έγιναν κανονικά. 

Διευκρίνισε, τέλος, ότι το σύστημα των πανελλαδικών είναι διαφορετικό από εκείνο που υποστηρίζει την τράπεζα θεμάτων.

panelladikes_exetaseis_429_ypopsifioi_kai_11_exetastika_kentra_sti_hio

Σχετικά Άρθρα