Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης
Πέμ, 22/06/2017 - 16:45

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 22 Ιουνίου 2017 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα Εξεταστικά Κέντρα των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το μάθημα των Αγγλικών.

                   Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα στα Εξεταστικά Κέντρα που έχουν καθοριστεί στην Αττική και είναι γνωστά, μέσω των σχολικών μονάδων, στους υποψηφίους.

                   Από την Τετάρτη 28 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ στα μαθήματα που αναβλήθηκαν και το Σάββατο 1 και Δευτέρα 3 Ιουλίου στα ΓΕΛ σύμφωνα με το πρόγραμμα για τις “Υπολειπόμενες πανελλαδικές εξετάσεις σε όσα εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Δνσεων Δ.Ε. Λέσβου και Χίου δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω σεισμού”.

                   Επισημαίνεται να προσέξουν οι υποψήφιοι το νέο πρόγραμμα καθότι τα μαθήματα δεν θα εξεταστούν με τη σειρά που είχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

                   Τέλος, γίνεται γνωστό ότι η Π.Δ.Ε.. Βορείου Αιγαίου από τις 14 Ιουνίου πρότεινε στα γραφεία Υπουργού και Υφυπουργού: α) την άμεση πραγματοποίηση των εξετάσεων στα μαθήματα που αναβλήθηκαν, β) η ανακοίνωση του νέου προγράμματος να γίνει σύντομα καθώς και  γ) «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με “αντισταθμιστική μοριοδότηση” λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών», προτάσεις που έγιναν δεκτές.

                   Έτσι αντιμετωπίστηκε και επιλύθηκε το ιδιαιτέρως δύσκολο θέμα, η αναβολή των εξετάσεων, που δημιουργήθηκε λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.         

 
 

Ο Περιφερειακός Δ/ντής

Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

              Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

Αριστείδης Καλάργαλης

                             Αριστείδης Καλάργαλης

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα