Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Ούτε μια ώρα μάθημα δεν χάθηκε στο TEENS!

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 27/03/2020 - 15:01

Γιατί να είναι η μόνη εξαίρεση του κανόνα;

Να ευχηθούμε το Δημόσιο Σχολείο να ακολουθήσει πριν μας βρεί το… Πάσχα;

Αναφερόμαστε στο Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο TEENS, το οποίο από το υποχρεωτικό κλείσιμο του και μετά, όπως όλα τα Σχολεία της χώρας δεν έχασε μία διδακτική ώρα!

«Βρεθήκαμε με τους Καθηγητές μας είπε ο Διευθυντής Αθανάσιος Καραπούλιος και οργανώσαμε διαδικτυακά τα μαθήματα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά δεν είναι δύσκολο. Εννοείται ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί το μάθημα δια ζώσης, αλλά στις συνθήκες που βιώνουμε δεν θα υστερήσουμε πουθενά, ούτε οι μαθητές μας θα προχωρήσουν στην επόμενη τάξη με κενά».

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ παρακολουθήσαμε από τον υπολογιστή ένα τυχαίο μάθημα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές από το σπίτι τους.

«Κάνουμε καθημερινά 5 ώρες μάθημα» μας είπε με όλη τη φυσικότητα του κόσμου ο κ. Καραπούλιος, που υπόψιν παρακολουθεί επίσης διαδικτυακά όλες τις τάξεις.

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Προέδρου ΠΣΑΕΝ Χίου
Δευ, 01/06/2020 - 15:09

Το αυτονόητο ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και καθηγητής στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με το μπάρκο των σπουδαστών Γ’ εξαμήνου, το οποίο ενώ ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι – φθινόπωρο του 2020 τελικά δεν θα γίνει. ΄

Όπως είπε, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μπαρκάρουν την ίδια περίοδο 2.500 σπουδαστές και με δεδομένα τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω covid – 19 αποφασίστηκε από το υπουργείο να μπαρκάρουν μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το Α και Β εξάμηνο.

«Κατά συνέπεια οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη τουλάχιστον το φθινόπωρο να πάνε στις σχολές τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Δ’ εξαμήνου κι αν όλα πάνε καλά να μετατεθεί το μπάρκο τους για τον Φεβρουάριο του 2021», ανέφερε ο κος Χατζελένης, λέγοντας ότι προς το παρόν από το υπουργείο δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση.

«Την πρόταση αυτή» – είπε- «την καταθέσαμε και στις Πανελλήνιες Ενώσεις Πλοιάρχων και Μηχανικών προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν τα παιδιά να τελειώσουν με την εξεταστική και μετά να κάθονται 8 μήνες μέχρι να ξαναπάνε στη σχολή. Αν γίνει αυτό που προτείνουμε δεν θα  μείνουν πίσω και θα προηγηθεί το 6μηνο του μπάρκου τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να λάβει μέριμνα και για τα Ειδικά Σχολεία ΚΕΣΕΝ τα οποία λόγω κορωνοϊού εξακολουθούν να μην λειτουργούν.