Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Ούτε μια ώρα μάθημα δεν χάθηκε στο TEENS!

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 27/03/2020 - 15:01

Γιατί να είναι η μόνη εξαίρεση του κανόνα;

Να ευχηθούμε το Δημόσιο Σχολείο να ακολουθήσει πριν μας βρεί το… Πάσχα;

Αναφερόμαστε στο Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο TEENS, το οποίο από το υποχρεωτικό κλείσιμο του και μετά, όπως όλα τα Σχολεία της χώρας δεν έχασε μία διδακτική ώρα!

«Βρεθήκαμε με τους Καθηγητές μας είπε ο Διευθυντής Αθανάσιος Καραπούλιος και οργανώσαμε διαδικτυακά τα μαθήματα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά δεν είναι δύσκολο. Εννοείται ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί το μάθημα δια ζώσης, αλλά στις συνθήκες που βιώνουμε δεν θα υστερήσουμε πουθενά, ούτε οι μαθητές μας θα προχωρήσουν στην επόμενη τάξη με κενά».

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ παρακολουθήσαμε από τον υπολογιστή ένα τυχαίο μάθημα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές από το σπίτι τους.

«Κάνουμε καθημερινά 5 ώρες μάθημα» μας είπε με όλη τη φυσικότητα του κόσμου ο κ. Καραπούλιος, που υπόψιν παρακολουθεί επίσης διαδικτυακά όλες τις τάξεις.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 15:07

Τα συγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα που πρέπει να εγκριθούν για την Χίο, για το σχολικό έτος 2020-2021, επισημαίνει με ανακοίνωση της στο υπουργείο Παιδείας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου.

Σύμφωνα με το μέλος της Κώστα Καρατζά, αυτό που οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο είναι να υπάρχει έγκαιρα η έγκριση  των τμημάτων έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κανουν τον προγραμματισμό τους πριν την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς ενώ αναφορικά με τον αριθμό μαθητών που πρέπει να εχει ένα τμήμα για να εγκριθεί ο κ Καρατζάς τόνισε ότι είναι εφικτή η έγκριση του από την στιγμή που είναι μοναδικό στο νησί.

Παράλληλα το μέλος της ΔΑΚΕ ξεκαθάρισε ότι ακόμη και η μη λειτουργία ενός ολιγομελούς τμήματος δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονη κατάργηση του καθώς όπως ανέφερε μπορεί την επόμενη  χρονιά να υπάρξει ενδιαφέρον.

«Εμείς τρέχουμε να προλάβουμε καταστάσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να  προγραμματίσουν τις επιλογές τους» τόνισε ο Κώστας Καρατζάς.

tin_egkrisi_ton_oligomelon_tmimaton_zita_i_dake_kathigiton_hioy