Πανελλαδικές 2024: 280 υποψήφιοι ΓΕΛ και 185 ΕΠΑΛ

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Τρί, 02/04/2024 - 14:46

Με το μάθημα των νεοελληνικών ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις 2024 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στις 30 Μαΐου για τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ και στις 31 Μαΐου για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίες στο νησί μας θα διεξαχθούν στα ίδια με πέρσι εξεταστικά κέντρα.

Χρόνο με το χρόνο η ψαλίδα του αριθμού των υποψηφίων ανάμεσα στα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια κλείνει, αφού φέτος, όπως είπε στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, από τα ΓΕΛ έχουν δηλώσει συμμετοχή 280 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι και 185 από τα ΕΠΑΛ.

Σημειώνεται ότι οι 11 φυσικώς αδύνατοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο 2ο Γενικό Λύκειο, ενώ για μια ακόμη χρονιά οι υποψήφιοι -φυσικώς αδύνατοι- των ΕΠΑΛ, που είναι 21, θα πρέπει να μετακινηθούν τις ημέρες των εξετάσεων στον Πειραιά.

Τοπικά και φέτος οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων (συμπεριλαμβανομένου και του ιδιωτικού) θα προσέλθουν για τις εξετάσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου, με την κα Βλυσίδου να σημειώνει ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου και το ΕΠΑΛ του Βροντάδου να αποκτήσει το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων των πανελλαδικών (ΣΑΜ) ώστε στο μέλλον να μπορέσει να λειτουργήσει και 2ο εξεταστικό κέντρο, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή αύξηση των εξεταζομένων από την επαγγελματική εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα γράψουν στα σχολεία τους, με εξαίρεση τους μαθητές του Μουσικού που θα δώσουν εξετάσεις σε άλλο λύκειο.

Σύμφωνα με τη Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τεχνικής άποψης έχει γίνει η σχετική προετοιμασία και απομένει η διαδικασία ορισμού των λυκειακών επιτροπών και των επιτηρητών. Όσον αφορά την διδακτέα ύλη προχωρά - όπως είπε- με κανονικούς ρυθμούς, ενώ στα περισσότερα μαθήματα έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά Άρθρα