"Προίκα" 474 tablets και laptops σε Γυμνάσια και Λύκεια, λόγω της πανδημίας

Ήρθαν, τώρα που τελειώνει η τηλεκπαίδευση (!) και τα193 tablets από το διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 27/04/2021 - 13:14

Τουλάχιστον αυτή η πανδημία αφήνει και κάτι καλό πίσω της, με την έννοια ότι τα σχολεία παρέλαβαν ψηφιακό εξοπλισμό για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, ο οποίος βέβαια εστάλη σε... δόσεις, αλλά η ουσία είναι ότι τώρα -που προσδοκούμε τη σταδιακή επιστροφή σε μια κανονικότητα- "η προίκα" αυτή  θα μείνει στις σχολικές μονάδες.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Χίου από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός στο Ράδιο "Αλήθεια" παρέλαβαν 116 λάπτοπ και 165 τάμπλετ , σύνολο δηλ. 281 από τα οποία 63 δόθηκαν από το Δήμο Χίου και τα υπόλοιπα από το υπουργείο Παιδείας, μέσω δωρεών που ελήφθησαν.

Σ'αυτά ήρθαν να προστεθούν από την περασμένη Παρασκευή άλλα 193 τάμπλετς που εστάλησαν από το υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Συμφώνα με τον Αλέκο Αντωνίου, εκπρόσωπο πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε νηπιαγωγεία δόθηκαν 2 συσκευές ενώ σε μεγαλύτερα σχολεία έφτασαν και τις 13.

«Η αναλογία έτσι όπως διαμορφώθηκε είναι μια συσκευή ανά 20 περίπου μαθητές», ανέφερε ο κ. Αντωνίου συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο τα σχολεία θα είναι έτοιμα, αν χρειαστεί, να συνεχίσουν την τηλεεκπαίδευση.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός -474 tablets και laptops- μέσω των σχολείων βρίσκεται στη διάθεση μαθητών στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης, ώστε να καλυφθούν οι περιπτώσεις οικογενειών που δε διαθέτουν αυτά τα μέσα και με το τέλος της τηλεκπαίδευσης επιστρέφεται πάλι στα σχολεία.

proika_tablet_kai_laptop_se_dimotika_logo_tis_pandimias

Σχετικά Άρθρα