Προσδοκίες πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη 60 κενών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Χωρίς να υπολογιστούν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και ειδικότητες
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 25/08/2017 - 14:42
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέσα  από τη δεξαμενή των αναπληρωτών, που εκτιμά – κατά την πληροφόρηση που υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας- ότι θα μπορέσουν να είναι διαθέσιμοι μετά τις 5 του Σεπτέμβρη, προσδοκά ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, ότι θα καλύψει τα 32 κενά σε δασκάλους και τα 28 σε νηπιαγωγούς που έχουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία του Νομού μας.

Αν υπολογίσουμε ότι η Δ/νση αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή της 215 δάσκαλους και 70 νηπιαγωγούς τα κενά υπερβαίνουν το 17%, χωρίς να υπολογίστουν σ’ αυτά  Σ’αυτά οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής για το Ειδικό Σχολείο και τα τμήματα ένταξης, που η πρόσληψή τους γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο, ούτε οι καθηγητές ειδικοτήτων, θέσεις που θα καλυφθούν σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Οι δάσκαλοι ειδικής εκπαίδευσης θα ζητηθούν τώρα και η τοποθέτησή τους θα γίνει με προτεραιότητα στο ειδικό σχολείο και μετά στα τμήματα ένταξης, ενώ θα ακολουθήσει η κατανομή των ειδικοτήτων (ψυχολόγων, λογοπεδικών κ.α.), του βοηθητικού προσωπικού -που συνήθως προηγείται- διαδικασία, που με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών, θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη», σημείωσε ο κ. Κελεπερτζής.

Ο ίδιος αισιοδοξεί ότι μέσα στον Σεπτέμβρη θα έχουν αντιμετωπιστεί οι βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα δημοτικά σχολεία τα οποία φέτος (με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου) θα έχουν 3.041 μαθητές, εκ των οποίων οι 478 θα είναι πρωτάκια, καθώς και στα νηπιαγωγεία που θα έχουν 873 νήπια και προνήπια.

Στα ΣΟΣ η κάλυψη των κενών στα σχολεία των Οινουσσών και Ψαρών, με τις Οινούσσες να μην έχουν κανένα μόνιμο εκπαιδευτικό και τα Ψαρά να έχουν έναν δάσκαλο και μία νηπιαγωγό αποσπασμένους.

Στα καλά της φετινής σχολικής χρονιάς, το ότι από τον Ιούλη έχουν έρθει τα βιβλία και η Σχολική Επιτροπή έχει αναλάβει τη μεταφορά τους στα δημοτικά.

Σχετικά Άρθρα