Πρόταση για 10θέσια Δημοτικά σε Βαρβάσι και Θυμιανά

Από το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας, λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού
Τετ, 27/02/2019 - 14:45

Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στην ευρύτερη περιοχή του Βαρβασίου και των Θυμιανών – Νεοχωρίου, οδήγησαν στην υποβολή πρότασης από το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδη Κελεπερτζή, στο υπουργείο Παιδείας  για αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του 5ου δημοτικού σχολείου Χίου και του δημοτικού σχολείου Αγίου Μηνά από 8θέσια σε 10θέσια, από την επόμενη σχολικη χρονιά. Και τα δύο σχολεία του χρόνου υπολογίζεται ότι θα έχουν πάνω από 200 μαθητές το καθένα και συγκεκριμένα 210 το 5ο Χίου και 220 του Αγ. Μηνά.

Για μια ακόμη φορά προτείνεται η μετατροπή των δημοτικών σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων σε 6θέσια (από 5θέσια), καθώς και αναβάθμιση του σχολείου Καρυών σε 3θέσιο

Δυστυχώς, για το τελευταίο, όπως είπε στην «Α» ο κ. Κελεπερτζής, παρά του ότι είναι 2θεσιο λειτουργεί ως 3θέσιο, όμως η διαρροή του μαθητικού δυναμικού συνεχίζεται, με αβέβαιο το μέλλον.

Για τα νηπιαγωγεία προτείνεται η λειτουργία παραρτήματος του 4ου νηπιαγωγείου στο Βαρβάσι σε χώρο που θα μισθώσει γι’αυτό το σκοπό ο Δήμος Χίου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται το Υπουργείο να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του.

Σχετικά Άρθρα