Πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Χίου

Δευ, 28/09/2020 - 19:51

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Χίου διαμαρτύρεται με ανκοίνωση του, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη μεταφορά των μαθητών του σχολείου από και προς τις οικίες τους.

Πιο συγκεκριμένα, 13 μαθητές από το σύνολο των 41 μαθητών του σχολείου, αδυνατούν να προσέλθουν στη σχολική μονάδα, επειδή δεν έχει εγκριθεί ακόμη η μεταφορά τους από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, παρά τις σχετικές ενέργειες που έχουν ήδη διενεργηθεί από τον Ιούνιο του 2020 (και εκ μέρους του σχολείου και εκ μέρους της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου).

Είναι άξιον απορίας, σημειώνεται στην ανκοίνωση, πώς η Περιφερειακή Ενότητα Χίου που διαθέτει μεγάλο αριθμό υπηρεσιακών οχημάτων, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτόν τον μικρό αριθμό μαθητών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος.

Θεωρώντας ότι η τοπική κοινωνία οφείλει να θέτει σε προτεραιότητα θέματα παιδείας και μάλιστα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών του Σχολείου μας.

Σχετικά Άρθρα