Σαλπάρουν και φέτος τα καραβάκια των ευχών

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/12/2016 - 16:44

Τα «Καραβάκια των Ευχών» από Γυμνάσια και Λύκεια της Χίου, με τις «καλές πραμάτειες» τους: Δημιουργία – Έμπνευση – Όνειρα - Συνεργασία - Φαντασία - Ευτυχία - Επιμονή- Δύναμη - Χαρά - Αισιοδοξία - Ορμή - Ελπίδα- Στόχοι - Προσπάθεια - Μνήμη - Αγάπη - Αξίες - Υγεία - Ανθρωπιά, θα σαλπάροπυν και φέτος  το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, (παραμονή  Πρωτοχρονιάς) στην πλατεία Πλαστήρα (γνωστή ως πλατεία Βουνακίου) και την οδό Απλωταριάς.

Ακολουθεί το πρόγραμμα, που δίνει στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Β' θμιας εκπαίδευσης.

 10: 30 π.μ.: 

Προσέλευση των μαθητικών ομάδων στην πλατεία Πλαστήρα, με τα ομοιώματα των πλοιαρίων και τοποθέτησή τους στο  χώρο.

 11: 00 π.μ.:   

Εναρκτήρια κάλαντα «Αρχιμηνιάς» από το Μουσικό Σχολείο Χίου. Στη συνέχεια, κάθε μαθητική ομάδα θα τραγουδήσει διαδοχικά, ακολουθώντας τη σειρά: Γυμνάσια, Γενικά, Επαγγελματικά Λύκεια, τους επαινετικούς και σατιρικούς στίχους που έχει ετοιμάσει (5 έως 8 δίστιχα), οι οποίοι θα αναδεικνύουν τα σημαντικά γεγονότα ή πρόσωπα του έτους 2016, σε τοπικό, ελλαδικό ή διεθνές επίπεδο (1 εισαγωγικό-ευχετικό δίστιχο, 1 αποχαιρετιστήριο και τα υπόλοιπα σατιρικά, 1 ή 2 για κάθε πεδίο: τοπικό, ελλαδικό, διεθνές).

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου μέρους:

       Δημιουργία πομπής από τα συμμετέχοντα σχολεία με την παραπάνω σειρά (Γυμνάσια, Γενικά, Επαγγελματικά Λύκεια).

Στη συνέχεια, προεξάρχοντος του Μουσικού Σχολείου, η πομπή θα κατευθυνθεί προς την Απλωταριά, με τις ομάδες να τραγουδούν ξανά τα δίστιχά τους,  διασχίζοντας την οδό, με προορισμό το τέρμα της, απ’ όπου και οι ομάδες θα διαλυθούν.

 

        Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, η όλη συγκέντρωση και παρουσίαση,  περιλαμβανομένης

και της μελωδικής απόδοσης των επαινετικών-σατιρικών στίχων, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του 1oυ Γυμνασίου Χίου, απ’ όπου, στη συνέχεια,

θα ξεκινήσει η πομπή από τα συμμετέχοντα σχολεία, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία (από το  τέρμα στην αρχή της οδού Απλωταριάς).

 

     Τέλος, φέτος, σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου θα υπάρξει και  Έκθεση φωτογραφίας με τα πιο  αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από τη διασχολική δράση Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με τον ομώνυμο τίτλο: «Τα  καραβάκια των ευχών, 2016», η οποία θα φιλοξενηθεί  στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Μουσείου, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου  2017. Τη φωτογράφιση της δράσης έχει αναλάβει η φωτογραφική ομάδα του 1ου ΓΕ. Λ Χίου.

 

Και του χρόνου!

Για τις Σχολικές Δραστηριότητες Δ.  Δ. Ε. Χίου, η υπεύθυνη: Στέλλα Τσιροπινά

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

ΕΥΧΕΣ 2017 - ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα