Σε χαμηλό ποσοστό η κάλυψη των δεξαμενών σε πετρέλαιο των σχολείων

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 14/03/2022 - 15:01

Εμμένει στην θέση ότι η προμήθεια του πετρελαίου στις σχολικές μονάδες γίνεται με το σταγονόμετρο,  δημιουργώντας  πρόβλημα στις σχολικές αίθουσες ο σύλλογος Δάσκαλων & Νηπιαγωγών Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου.
Σε κοινή συνέντευξη οι πρόεδροι τους Αγγελίνα Σκούφαλου και Σταύρος Σταυρινούδης αντίστοιχα, υπεραμύνθηκαν της διαχείρισης που γίνεται από τους διευθυντές τονίζοντας ότι «σίγουρα δεν μιλάμε για κακοδιαχείριση».

«Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες»,  τόνισε η  Αγγελλίνα Σκουφάλου υποστηρίζοντας ότι από το σύνολο των  Δημοτικών σχολείων της  Χίου 8 έχουν κάτω από το μισό στη δεξαμενή και 5 έχουν 200 λίτρα, ενώ 5 νηπιαγωγεία μετρούν τις ώρες  για να ανάψουν τα καλοριφέρ.

Η πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών υπογράμμισε ότι πρέπει  να έχουν γεμίσει οι δεξαμενές των σχολείων έτσι ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα.

Για αιτήματα που έχουν κατατεθεί από σχολικές μονάδες για προμήθεια πετρελαίου και δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολο τους, έκανε λόγο ο Σταύρος Σταυρινούδης, υποστηρίζοντας ότι στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Β/θμιας εκπαίδευσης στη Χίο το ποσοστό κάλυψης των δεξαμενών είναι στο 14, 3%.

«Έχουμε σύνολο δεξαμενών 61, 4 %  κυβικά μέτρα και αυτή τη στιγμή η κάλυψη είναι στα 8, 83 κυβικά μέτρα», τόνισε ο κ Σταυρινούδης.

Ο ίδιος παράλληλα επανέλαβε ότι έπρεπε η προμήθεια πετρέλαιο να έχει γίνει όταν η τιμή ήταν χαμηλή έτσι ώστε με τα ίδια χρήματα να υπάρχει περισσότερη ποσότητα στις δεξαμενές.

Πάντως και οι δυο υποστήριξαν ότι οι διευθυντές  των σχολείων τόσο  στην Α/θμια όσο και στην Β/θμια Εκπαίδευση έχουν στοχοποιηθεί  χωρίς να φταίνε.

Για το συγκεκριμένο θέμα με παρέμβασή του στο Ράδιο "ΑΛΗΘΕΙΑ" ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κων/νος Χατζησταμάτης ανέφερε ότι με εξαίρεση το πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε 4 σχολικές μονάδες που έμειναν χωρίς πετρέλαιο - 1ο και 3ο ΓΕΛ, 1ο Γυμνάσιο και Γυμνάσιο Κάμπου- από την ίδια ημέρα ξεκίνησε η προμήθεια πετελαίου θέρμανσης με τα 4 αυτά σχολεία να είναι από τα πρώτα στα οποία έγινε η διανομή και ακολούθησαν - την ίδια ημέρα- κι άλλα 3. Σήμερα, είπε πήγε πετρέλαιο και σε 2 ακόμη σχολεία και σταδιακά θα ικανοποιηθεί το σύνολο των 19 αιτημάτων που είχε κατατεθεί στην επιτροπή.

se_hamilo_pososto_i_kalypsi_ton_sholikon_dexamenon_se_petrelaio

Σχετικά Άρθρα