Στα μισά της σχολική χρονιάς... ξεκινά η ενισχυτική διδασκαλία

Πέμ, 21/01/2021 - 14:45

Φτάσαμε στα μισά του σχολικού έτους και τώρα κινείται η διαδικασία για την πρόσληψη εκπαιδευτικών προκειμένου να προσφέρουν στο έργο της ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, δηλαδή σχέδιο, ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά) και Μουσική.

Την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκκίνηση της ενισχυτικής διδασκαλίας σχολίασε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, σημειώνοντας ότι πρέπει το συγκεκριμένο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, με την ελπίδα ότι από του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία η ενισχυτική με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως είπε, οφείλεται στο ότι τώρα εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτείται.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία να.... ξεκινήσει, βρίσκεται και η ενισχυτική στα Γυμνάσια, με τμήματα να δημιουργούνται σε Ψαρά, Οινούσσες, Βολισσό, Καλαμωτή και 4ο Γυμνάσιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας που αφορά την κλήση καθηγητών για την ενισχυτική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου:

«Καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01 και ΠΕ06 οι οποίοι περιλαμβάνονται στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α’ υποψηφίων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης [ παρ.6 του άρθρου 63 του ν.4589/2019 (Α’13)] και επιθυμούν να απασχοληθούν ως διδάσκοντες στην Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021, με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή/ και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο ΟΠΣΥΔ από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 έως και Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021. Η σχετική Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ, η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4194 τ. Β’) και ο πίνακας Σ.Κ.Α.Ε.-Εκπαιδευτικών Χίου βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου: (http://dide.chi.sch.gr)».

Σχετικά Άρθρα