Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Τα παιδιά μας ζητούν Παιδεία… από τους μεγαλύτερους

Το 11ο απαιτεί τον πεζόδρομο του
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/05/2015 - 14:53

Δεν ζητούν καλύτερα να τους πέσει... το ΛΟΤΤΟ;

Τα παιδιά, οι μαθητές του 11ου Δημοτικού σχολείου, θα πραγματοποιήσουν αύριο μια συμβολική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο έξω απ’ το Σχολείο τους, που ναι μεν μετά βασάνων τελείωσε και δεν εισέρχονται πια τα αυτοκίνητα, αν και αυτό συζητιέται, αφού από την μία πλευρά χωράει ένα Ι.Χ παρά την τοποθέτηση μπαρών, όμως η διέλευση δικύκλων είναι καθημερινό φαινόμενο.

 «Ζητάμε παιδεία και σεβασμό από τους μεγαλύτερους», είπε στην τηλεόραση της «Α»  η δασκάλα της Στ’ Δημοτικού,  Αγγελική Μαθιούδη.

«Μεταξύ Γυμνασίου και Δημοτικού δημιουργήθηκε αυτός ο πεζόδρομος, που όμως δεν εμποδίζει την είσοδο δικύκλων, οπότε για μας είναι δώρο άδωρο. Τα παιδιά κινδυνεύουν και οι θόρυβοι παραμένουν. Μέχρι να βάλει ο Δήμος ζαρντινιέρες, όπως υποσχέθηκε, ζητάμε από τους οδηγούς να σεβαστούν τον πεζόδρομο των παιδιών. Θα το δείξουν τα ίδια αύριο με μια εκδήλωση τους στο χώρο.», κατέληξε η κα Μαθιούδη.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.