Βράβευση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χίου για το πρόγραμμα eTwinning

Τρί, 28/09/2021 - 14:13
Tο 6o Δημοτικό Σχολείο Χίου ανακοινώνει μέσω δελτίου ενημέρωσης ότι σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας Μαρία Μαυροπούλου βραβεύτηκαν από την Εθνική Υπηρεσία ETwinning, με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, για το έργο eTwinning “Interwaves / Intervagues”, ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2020 - 2021.
 
Το έργο ολοκληρώθηκε χάρη στην εποικοδομητική συνεργασία δέκα σχολείων της Ελλάδας και της Ευρώπης, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Γαλλικής Γλώσσας όπως προβλέπεται για το δημοτικό.
 
Η διδασκαλία βασίστηκε στη διαθεματική και συνεργατική προσέγγιση καθώς και σε παιγνιώδεις δραστηριότητες ατομικά και ανά ομάδες, ενώ διαθεματικά σχέδια εργασίας πραγματοποιήθηκαν με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την κατανόηση και την παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου, με τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό.
 
«Η βιωματική και διαδραστική προσέγγιση όλων των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, αποτέλεσαν κίνητρο μάθησης και εφαλτήριο δράσης για τους μαθητές, οι οποίοι με πολλή διάθεση κι ενθουσιασμό συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο πρόγραμμα» καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείο.

 

Σχετικά Άρθρα