Το υπουργείο απαντά για το... μπέρδεμα των Οινουσσών και των Ψαρών

Παρ, 16/06/2017 - 06:49

 Σχετικά με τη δημοσίευση στον ιστότοπο της εφημερίδας «Αλήθεια» με τον τίτλο: «Μπερδεύτηκαν στο υπουργείο, πού είναι τα Ψαρά και οι Οινούσσες και κάλεσαν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις!» σας γνωρίζουμε ότι η ακριβής ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία σας ήταν γνωστή, είναι η εξής:

            «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα νησιά της Λέσβου και της Χίου, αναβάλλει τις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ στα δύο αυτά νησιά.

Το Υπουργείο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί,  θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση αύριο, για την συνέχιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.»

Η ανακοίνωση αναφερόταν ονομαστικά και αριθμητικά στα συγκεκριμένα νησιά και όχι στους νομούς. Ως εκ τούτου, ήταν απολύτως σαφής μη επιδεχόμενη ερμηνείας.  

Η αναβολή των εξετάσεων (της 14ης Ιουνίου 2017) στα νησιά Οινούσσες και Ψαρά λήφθηκε το πρωί της 14ης Ιουνίου 2017 από την Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων, μετά την πρωινή σεισμική δόνηση της ίδιας ημέρας, και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, που ισχύουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η απόφαση αυτή αποστάλθηκε στις Λυκειακές Επιτροπές των Ψαρών και των Οινουσσών.

Επειδή το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σοβαρότητα, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις παρακαλούμε να προβείτε στη διόρθωση της δημοσίευσής σας, αναφέροντας τα πραγματικά στοιχεία.  

 

 
 

Ο Περιφερειακός Δ/ντής

Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

              Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αριστείδης Καλάργαλης

                             Αριστείδης Καλάργαλης

 

 

 

Η απάντηση μας

Η απάντηση σας υποτιμά την σοβαρότητα του Αρ. Καλάργαλη, που καλέστηκε να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε στο Υπουργείο είναι να αφήσετε να ξεχαστεί η... πατάτα

Σχετικά Άρθρα