266 παιδιά από την ΒΙΑΛ εν δυνάμει μαθητές σε σχολεία της Χίου

Απόφαση του Υπουργού Παιδείας ορίζει Δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων σε 5 δημοτικά, στο 3ο Γυμνάσιο και παράρτημα νηπιαγωγείου στο ΚΥΤ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 23/08/2018 - 09:34

Σε πέντε δημοτικά σχολεία, εκτός Καμποχώρων, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τελικά οι δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων, που διαμένουν στο Κέντρο στην πρώην ΒΙΑΛ, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Β΄/3580/22.8.2018). Πρόκειται για τα σχολεία 2ο, 4ο, 5ο και 11ο στην πόλη της Χίου και το σχολείο Κάμπου, ενώ ΔΥΕΠ για τους μαθητές του Γυμνασίου θα μπορεί να λειτουργήσει στο 3ο Γυμνάσιο Χίου.

Προνήπια και νήπια, κι αυτήν την σχολική χρονιά, θα τύχουν εκπαίδευσης στη δομή που λειτουργεί από πέρσι στην ΒΙΑΛ, ως παράρτημα του νηπιαγωγείου Καμποχώρων.

Όπως ανέφερε στο alithia.gr ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε στις 21 Αυγούστου από τη Δ/τή του ΚΥΤ, με βάση τα ηλικιακά κριτήρια, στο δημοτικό μπορούν να εγγραφούν συνολικά 142 παιδιά (31 στην Α’ τάξη, 20 στην Β’, 22 στην Γ’, από 26 στην Δ’ και την Ε’ και 17 στην Στ’), υπάρχουν επίσης 64 νήπια και προνήπια, ενώ 60 είναι οι εν δυνάμει μαθητές στην δομή που θα λειτουργήσει στο 3ο Γυμνάσιο (21 στην Α’ τάξη, 16 στην Β’ και 23 στην Γ’).

Η τελική απόφαση για τα σχολεία που θα έχουν δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων ( τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα), θα ενεργοποιηθεί, όπως είπε ο κ. Κελεπερτζής, από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες, ενώ όλα τα παιδιά που θα εγγραφούν θα πληρούν τις από το νόμο οριζόμενες προϋποθέσεις (π.χ. εμβολιασμός).

Σχετικά Άρθρα