7,9 εκατομμύρια ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αντιπλημμυρικά έργα στη Χίο και τη Μυτιλήνη

Πέμ, 29/12/2016 - 17:33

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε σήμερα την ένταξη αντιπλημμυρικών έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο»), συνολικού προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα εντάχθηκαν τα ακόλουθα έργα:

 

1)   «Παρέμβαση σε ρέματα και χειμάρρους Νότιας Χίου», προϋπολογισμού 1.209.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Το έργο αφορά στην υλοποίηση αντιπλημυρικών δράσεων για την προστασία των οικισμών και εκτάσεων στη Νότια Χίο, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή.

 

2)   «Αγωγός Όμβρων Λαγκάδας πόλης Μυτιλήνης», προϋπολογισμού 6.705.275 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑΛ.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή του παλαιού υφιστάμενου αγωγού όμβριων για τη διευθέτηση του χειμάρρου της Λαγκάδας, με στόχο την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Αναλυτικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού που έχει κατασκευαστεί τμηματικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1950 και μετά για τη διευθέτηση του χειμάρρου στην περιοχή «Λαγκάδα» της πόλης της Μυτιλήνης.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ για να εκτελεστούν έργα που θα αυξήσουν την προστασία πολιτών και περιουσιών από πλημμυρικά φαινόμενα και δεδομένων των ακραίων πια καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε τα έργα αυτά είναι υψηλής σημασίας και προτεραιότητας.

Με σταθερή προσήλωση στους στόχους μας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Διαχειριστικής, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή τους στο έργο μας».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα